CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Αγκινάρες με πατάτες αυγολέμονο

Άρχισαν να εμφανίζονται οι πρώτες αγκινάρες στην αγορά, βέβαια η τιμή τους είναι κάπως τσουχτερή, αλλά ίσως πάρουμε μερικές για να κάνουμε κανένα αυγολέμονο, είναι ένα φαγητό που το κάνουμε συχνά γιατί τρώγεται πιστεύω ευχάριστα από όλους μας μικρούς και μεγάλους, με τιιιι...μπόλικο φρέσκο ψωμί και μια ρετσίνα είναι ότι πρέπει.



Υλικά:
  • 1 κιλό καθαρισμένες αγκινάρες (κομμένες στα δυο)
  • 3-4 πατάτες (στρογγυλά κομμένες)
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 ματσάκια δροσερά κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 5 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • χυμό από 3 μέτρια λεμόνια
  • 2 αυγά
  • 1/2 κρασοπότηρο λάδι
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

Έχουμε ανάψει τη φωτιά και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τελευταία βάζουμε τις πατάτες και τον άνηθο. Τα ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, βάζουμε γύρω στα 2 ποτήρια νερό περίπου μέχρι να σκεπάζεται το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να ψηθεί σε σιγανή φωτιά μέχρι να μείνει με το λάδι του. Εν τω μεταξύ χτυπάμε 2 αυγά με το χυμό των λεμονιών και αφού είναι έτοιμο το φαγητό, το βγάζουμε από τη φωτιά και αρχίζουμε να βάζουμε κουταλιά - κουταλιά ζουμί από το φαγητό στο αυγολέμονο μέσα, προσοχή να μη μας κόψει!
Μόλις είναι έτοιμο το ρίχνουμε μέσα και την κατσαρόλα μας την κουνάμε με το χέρι μας να πάει παντού το αυγολέμονο, το αφήνουμε για 3-5 λεπτά και το σερβίρουμε μα μπόλικο φρέσκο ψωμί.

Καλή σας όρεξη.
Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου