CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Κατσικάκι στις κληματόβεργες - φούρνου της γιαγιάς Ελένης

Φέτος αν προτιμήσετε να κάνετε το Πάσχα κάτι εύκολο στον φούρνο σας και όχι στη σούβλα όπως εγώ,αυτή η συνταγή με το κατσικάκι που το κάνουμε χρόνια απ'όταν ζούσε η γιαγιά μου η Ελένη,είναι πεντανόστιμο το κάτι άλλο! Πρωί πρωί σηκωνόταν και το ετοίμαζε για να είναι έτοιμο στην ώρα του και εμείς όλα τα εγγόνια της, τρέχαμε γύρω από αυτήν και της τραβούσαμε τη ποδιά, για να δούμε σε ποιόν θα δώσει το καλύτερο και μεγαλύτερο κομμάτι,αυτή λοιπόν θα σας γράψω σήμερα.



Υλικά:
  • 3 κιλά κατσικάκι,να σας το κόψει ο κρεοπώλης σας σε μερίδες
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • αλάτι,φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • κληματόβεργες από ένα αμπέλι(προσοχή να τις έχετε πλύνει από το προηγούμενο βράδυ καλά)

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά το κατσικάκι μας και το αφήνουμε να στεγνώσει,να μην έχει επάνω του νερά,το αφήνουμε στην άκρη ή το βάζουμε πάνω σε κάποια πετσέτα μέχρι να στεγνώσει,αφού στεγνώσει το αλατοπιπερώνουμε καλά-καλά, βάζουμε το μισό σκόρδο στο μούλτι μας με λίγο αλάτι και το κάνουμε αλοιφή, το υπόλοιπο το κρατάμε. Με την αλοιφή που έχουμε κάνει από το σκόρδο αλείφουμε το κρέας και προσπαθούμε να κρατήσει όσο μπορεί επάνω του σκόρδο.
Σε ένα μεγάλο ταψί και βαθύ ή σε μία γάστρα βάζουμε τις κληματόβεργες με τρόπο τέτοιο ώστε να μπορεί να μείνει το κρέας επάνω του,τις σκελίδες σκόρδο που έχουμε κρατήσει όπως είναι δεν τις καθαρίζουμε τις βάζουμε παντού,τις σκορπίζουμε εδώ και εκεί,από πάνω τώρα βάζουμε το κρέας πάνω στα κλήματα,κλείνουμε τη γάστρα μας ή το ταψί μας και αφήνουμε το κατσικάκι μας να ψηθεί σε σιγανή φωτιά χωρίς να του βάλουμε τίποτα από υγρά. Προσοχή:όχι νερό,όχι λάδι,μόνο του να ψηθεί σε σιγανή φωτιά.
Ετοιμάστε εσείς και σαλάτα με πολλά-πολλά πράσινα υλικά,τυριά διάφορα και ψωμί,οι φίλοι σας; τα πεθερικά σας; το κόκκινο κρασί σας και στην υγειά σας,καλό Πάσχα να περάσουμε και φέτος και να έχουμε όρεξη για φαγητό.

Παιδιά προσοχή στο κρασί και γενικά στα ποτά,όσοι οδηγάμε!Μην ξαχνάτε ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΑΣΧΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ ΜΑΖΙ,με την αγάπη μου πάντα.
                                                                               
                                                                                                       Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου