CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Πώς και με πόσους τρόπους μπορούμε να βάψουμε τα Πασχαλινά μας αβγά, εύκολα, γρήγορα και με πολλούς ιδιαίτερους τρόπους για όλους τους φίλους μου.



Αυγά για το Πάσχα. Μεγάλη Πέμτη τα βάφουμε δεν το ξεχνάμε αυτό... Αλήθεια ξέρετε με πόσους πολλούς τρόπους μπορούμε να βάψουμε τα Πασχαλινά μας αβγά; Και τί θα πρέπει να προσέξουμε;
Κόκκινα αυγά,..χρώματα πολλά μπορούμε να κάνουμε ..και....ξέρετε βέβαια ότι τα αβγά να να βαφούν καλά και να πάρουν χρώμα μπορούμε να τα κάνουμε και με τα φυτά που υπάρχουν στους κήπους μας, αλλά και από την εξοχή;..Υπάρχουν και οι μπογιές του εμπορίου με ζεστό ή κρύο νερό;
Αυγά.... τι θα κάνουμε φέτος;..θα τα βάψουμε; θα τα ζωγραφίσουμε; θα βάλουμε κουμπάκια επάνω; ζωγραφιές; ευχές;..τι....κορδέλες; κοχυλάκια; χάντρες; κομμάτια από υφάσματα; με κρεμμύδια;..και...και..υπάρχουν τόσοι τρόποι που δεν ξέρω κάθε φορά τι να πρώτο διαλέξω, αλήθεια δεν ξέρω ο κάθε τρόπος είναι διαφορετικός και ιδιαίτερος και ο κάθε τρόπος σου δίνει διαφορετικό αποτέλεσμα, θα ενθουσιαστείτε.
Λοιπόν, ας αρχίσουμε, τι θα πρέπει να προσέξουμε λίγο πριν τα βάψουμε:
Τα αβγά θα πρέπει να τα έχουμε βγάλει από το προηγούμενο βράδυ και να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, να τα πλύνομε προσεκτικά και ένα-ένα.
Εάν θέλετε να τα βάψετε με τα κρεμμυδόφυλλα, θα πρέπει να αρχίσετε να μαζεύετε από τώρα τις φλούδες από τα κρεμμύδια, διότι θα χρειαστούμε αρκετά, μαζέψτε τα σε μια σακούλα σε σκοτεινό ντουλάπι μέσα σε ναύλον.
Να φοράτε γάντια μιας χρήσεως για κάθε χρώμα διαφορετικό, βάφονται τα χέρια και άντε να το βγάλετε μετά.
Τα καλτσόν σας που σας έχουν καταστραφεί και δεν θα τα χρησιμοποιήσετε άλλο, αυτά μπορούν να σας φανούν χρήσιμα στο βάψιμο των Πασχαλινών σας αυγών.
Ό,τι χρώματα από κλωστές σας αρέσουν μαζέψτε τις, όπως και μικρά κομματάκια από διάφορα υφάσματα που θα μπορέσετε να κάνετε κολάν επάνω σε αυγά.
Παραγγείλετε από τώρα τα αυγά σας στον μανάβη σας, για να σας τα κρατήσει να είναι άσπρα, φαίνεται το χρώμα επάνω στα άσπρα αυγά καλύτερα.
Προσοχή να μην είναι ραγισμένα, διότι θα μπει το χρώμα μέσα και θα είναι χάλια.
Εάν θέλετε να τα βάψετε με ζαρζαβατικά θα πρέπει να τα έχετε αγοράσει για να μην τρέχετε την τελευταία στιγμή, όπως τα παντζάρια εάν τα θέλετε κόκκινα, εάν τα θέλετε μοβ πρέπει να αγοράσετε κόκκινο λάχανο, πράσινο χρώμα; τσουκνίδες από την εξοχή ή σπανάκι ή και τα δύο μαζί.
Κίτρινο; Πρέπει να προμηθευτείτε κρόκο Κοζάνης, κοκκινοπορτοκαλί; Κρεμμυδόφυλλα μαζέψτε από τώρα. Μην ξεχάσετε να αγοράσετε ξύδι διότι είναι απαραίτητο για το βάψιμο των πασχαλινών αβγών.
Ψάξτε για γραβάτες μεταξωτές που δεν θα φορέσετε, διότι θα τις κάνετε κομμάτια για να βαφούν τα αβγά μας.
Μπορείτε όμως να τα βράσετε και να τα ζωγραφίσετε με διάφορες ζωγραφιές από σας και από τα παιδιά σας, μπορείτε να γράψετε ευχούλες, να κολλήσετε μικρά κουμπάκια, χάντρες, κολλάμε διάφορα κομμάτια από μαλλιά και τα κάνουμε με δυο ματάκια φατσούλες. Σας λέω έχω τόσες πολλές ιδέες που φέτος δεν ξέρω ποια θα πρώτο διαλέξω, η κάθε ιδέα είναι ιδιαίτερη και φανταστική, άλλες είναι πανεύκολες ιδέες και άλλες θα χρειαστείτε μια βοήθεια στο τύλιγμα των αυγών με τα καλτσόν με τα λουλούδια από τον κήπο σας ή με τα κρεμμυδόφυλλα, εάν βέβαια κάνετε πολλά αβγά, αλλιώς θα τα κάνετε μάνι-μάνι και γρήγορα μόνη σας.
Τα βράζω, τα βάφω, τα γυαλίζω και τα στολίζω, αυτό είναι όλο, ΚΑΛΑ ΤΣΟΥΓΚΡΙΣΜΑΤΑ σε όλους μας και καλό ΜΑΣ ΠΑΣΧΑ, καλή μας ΑΝΑΣΤΑΣΗ, να είμαστε όλοι καλά και του χρόνου να τα ξανά τσουγκρίσουμε.
Με όλη μου την αγάπη και την εκτίμηση σε όλους και σε όλες εσάς που με διαβάζετε και που μαγειρεύετε μαζί μου.
                                                        Μαριλένα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου