CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Πιτάκια γεμιστά με τσουκνίδες και μυζήθρα

Τσουκνίδα,είναι ένα χόρτο που λίγοι ξέρουν ότι κάνει καλό και τρώγεται με διάφορους τρόπους όπως σε πολλές πίτες που κάνουμε εδώ στην Κρήτη. Σήμερα λοιπόν θα σας πω μία συνταγή που κάνουμε με τσουκνίδες και μυζήθρα,άντε να βάλουμε και λίγο δυόσμο να μας μυρίσουν καλύτερα τα πιτάκια μας,τώρα έχουμε ακόμα τσουκνίδες οπότε τρέξτε να βρείτε μερικές,βάλτε να έχετε και στην κατάψυξη σας όπως κάνουμε και τα άλλα χόρτα (σας έχω δώσει πως διατηρούμε τα χόρτα στην κατάψυξη,με τον ίδιο τρόπο γίνονται και αυτές),θα έχετε όλο το χρόνο έτσι για να κάνετε πίτες όποτε εσείς θέλετε.

Πιτάκια γεμιστά με τσουκνίδες και μυζήθρα

Υλικά για το ζυμάρι:
600 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό ολόκληρο
1/2 ποτήρι του κρασιού λάδι
70 γραμμάρια ξίδι
2και 1/2 ποτήρια νερό χλιαρό
λαδόκολλα


Γέμιση:

400 γραμμάρια τσουκνίδες(πλυμένες και καθαρισμένες)
400 γραμμάρια μυζήθρα
4 κλαδάκια δυόσμο (ψιλοκομμένο)
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη κάνω το ζυμάρι,το νερό θα το ρίχνετε σιγά-σιγά γιατί ίσως να μην σας χρειαστεί όλο,η ζύμη να είναι λεία και να μπορείτε να την ανοίξετε φύλλο,την αφήνουμε στην άκρη και θα κάνουμε τώρα τη γέμιση.
Παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε μέσα τις ψιλοκομμένες τσουκνίδες,τον δυόσμο και τη μυζήθρα,ανακατεύουμε καλά-καλά,βάζουμε στο τέλος λίγο αλάτι και όσο φρεσκοτριμμένο πιπέρι θέλουμε. Αρχίζουμε να παίρνουμε κομμάτια από το ζυμάρι μας και ανοίγουμε φύλλα,βάζουμε στο κέντρο μια κουταλιά της σούπας γέμιση και κάνουμε το σχήμα που θέλουμε,σε ταψί έχουμε βάλει λαδόκολλα και τα βάζουμε στη σειρά, προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς,τις ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ένα ξανθωπό χρώμα και τις βγάζουμε από το φούρνο μας,τις σερβίρουμε σε μια πιατέλα με λίγη ρακί ή σκέτες.

                                                                      Καλή σας όρεξη και στην υγειά σας.
                                                                                            Μαριλένα





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου