CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Κυδώνια στο φούρνο

Τα κυδώνια αλήθεια σας αρέσουν;μαρμελάδα;στο φούρνο με το χοιρινό; ή στο φούρνο σκέτα ψητά;;;...για πέστε μου σας παρακαλώ..ναι..ναι...ξέρω θέλετε κάτι νόστιμο και γρήγορο..μήπως κάνω λάθος; δεν το νομίζω...ίσως όμως και να κάνω λάθος,αυτό θα το δω σιγά-σιγά,ανάλογα τις προτιμήσεις σας. Είναι ένα φανταστικό επιδόρπιο!!!...
Γιαυτό σκέφτηκα και εγώ για σας να σας κάνω τα κυδώνια στο φούρνο,σας ρώτησα;..δεν θυμάμαι,πάμε να αγοράσουμε κανένα κυδώνι να το κάνουμε..πάμε σας λέω,πάρτε και λίγο παγωτό θα σας χρειαστεί και να το ξέρετε και θα σας αρέσει .Πάμε λοιπόν...



Υλικά:
  • 6 κυδώνια
  • 1 και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
  • 1 ποτήρι κρασί κόκκινο
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη απλή
  • 2 ξύλα κανέλας
  • 5-6 γαρίφαλα

Εκτέλεση:
Πλένω τα κυδώνια, τα κόβω στα 2 ή στα 4 και με κοφτερό μαχαίρι την καρδιά του με τα κουκούτσια,τα σκουπίζω να φύγουν τα χνούδια τους,τα βάζω με τη φλούδα τους από πάνω,σε ένα ταψί που να χωράνε μέσα,το ένα κοντά στο άλλο. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά, τα μυρωδικά και τα βράζω μόνο για 5 λεπτά και περιχύνω τα κυδώνια,αφού αφαιρέσω πρώτα τα γαρίφαλα και τα 2 κομμάτια της κανέλας.
Έχω προθερμάνει το φούρνο μας στους 180 βαθμούς,τα σκεπάζω με αλουμινόχαρτο ή με το καπάκι του ταψιού καλά έτσι ώστε να μην μας φεύγουν οι ατμοί τους και δεν μας ψηθούν καλά, τα ψήνω για 40 λεπτά περίπου και μετά ανοίγω,φέρνω τα κυδώνια(τα ανακατεύω), από την άλλη μεριά και τα αφήνω ,τώρα χωρίς σκέπασμα έτσι ώστε να μας μελώσουν και να πάρουν και από αυτή τη μεριά χρώμα.
Πως θα τα σερβίρουμε;..με παγωτό που σας έλεγα πριν να πάρετε;..ή με σαντιγί ή σκέτα ή ακόμα και με λίγο γιαούρτι όπως το κάνουμε εδώ στην Κρήτη.

Πάμε και για μια ρακή και στην υγειά σας,καλή σας όρεξη.
Μαριλένα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου