CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 28 Απριλίου 2013

Κολιοί στο φούρνο, γρήγοροι και εύκολοι

Έφτασε και η Κυριακή των Βαίων, που τρώμε ψάρι και κολιό, είναι ένα αρκετά νόστιμο ψάρι που μπορούμε να το ψήσουμε με διάφορους τρόπους. Όλοι οι τρόποι είναι γρήγοροι και πεντανόστιμοι,
εγώ τους κάνω στο φούρνο μου ή στη σχάρα, μπορείτε όμως να τους κάνετε και στα κάρβουνα, πάμε λοιπόν για να μην με πιάσει ξανά η πολυλογία μου.

Υλικά:
  • 1 κιλό κολιοί (καθαρισμένοι)
  • 1-2 πιπεριές πράσινες
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε λεπτές ροδέλες
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 5 ντομάτες ώριμες
  • ρίγανη, πιπέρι, αλάτι, λάδι
  • 2 λεμόνια τον χυμό τους

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τους κολιούς, τους βάζουμε σε ένα ταψί και έχουμε κόψει όλα τα λαχανικά μας σε ροδέλες, εκτός τις ντομάτες, τις κρατάμε στην άκρη. Τα ανακατεύουμε με αλάτι, πιπέρι, λίγο από το χυμό λεμονιού, τον υπόλοιπο τον κρατάμε για μετά, λίγο λάδι, τους ανακατεύουμε με προσοχή και τους βάζουμε στη σειρά.
Αφού έχουμε βάλει όλα μας τα υλικά και τους κολιούς στο ταψί τους σκεπάζουμε με τις κομμένες ντομάτες από πάνω, ρίχνουμε πάνω από τις ντομάτες λίγο αλάτι και τους βάζουμε στον προθερμασμένο μας φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 με 50 λεπτά.
Τους σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές και ρίχνετε, εάν χρειαστεί, και άλλο λεμόνι και μια χωριάτικη σαλάτα να μην σας λείπει και ένα άσπρο κρασί.
Καλή σας όρεξη.
                                      Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου