CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Κολιοί στη σχάρα με μουστάρδα (νόστιμοι, εύκολοι, γρήγοροι)

Τους κολιούς σας έχω πει ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι να τους μαγειρέψουμε. Ένας άλλος τρόπος είναι στη σχάρα, με μία ιδιαίτερη γεύση της μουστάρδας και βέβαια είναι πανεύκολος. Δεν θα θέλατε να σας τον γράψω και αυτό τον τρόπο;εεε;;;,,πάμε λοιπόν..

Υλικά:
  • 1 κιλό κολιοί (καθαρισμένοι)
  • 3 κουταλιές μουστάρδας
  • 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • αλάτι-πιπέρι
  • ρίγανη

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τους κολιούς καλά και τους πλένουμε, τους αφήνουμε να στραγκίσουνε μέχρι να κάνουμε τη μαρινάδα. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, προσοχή στο λεμόνι, ίσως δεν πρέπει να βάλετε όλο το λεμόνι από την αρχή, κρατήστε το μισό χυμό για μετά το ψήσιμο να βάλει όποιος θέλει παραπάνω στο πιάτο του.
Τα ανακατεύουμε όλα καλά, τους μαρινάρουμε για καμιά ώρα, έτσι θα πάρουν όλες τις γεύσεις και θα έχετε γεύσεις φανταστικές από όλα τα υλικά που έχετε βάλει. Έχετε ήδη ανάψει το φούρνο σας στους 170 βαθμούς, χαμηλή φωτιά και τους βάζετε στη σχάρα, όχι για πολύ και όχι πολύ ψηλά για να μην σας καούν. Αφού τους ψήσετε (περίπου 30-40 λεπτά θέλουν, ανάλογα με το μέγεθός τους), τους γυρίζετε και από την άλλη μεριά για να ψηθούν και μόλις είναι έτοιμοι τους σερβίρετε με ρετσίνα, σαλάτα, ψωμί και έχω κρατήσει λίγη από την μαρινάδα και την σερβίρω σε ένα μπολ για να βάλει όποιος θέλει από πάνω στο πιάτο του.
Καλή σας όρεξη

Μαριλένα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου