CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013

Παστέλι νόστιμο κι εύκολο

Καιρός να κάνουμε κανένα παστέλι να είναι νόστιμο και εύκολο τι λέτε;..δεν θέλει πολλά υλικά και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε. Άντε μωρέ παιδιά πάμε και ο Θεός βοηθός,θα τρώγεται μια χαράααα...


Υλικά:
  • 500 γραμμάρια σησάμι ψημένο αλλιώς το ψήνουμε,να μην είναι αποφλοιωμένο
  • 500 γραμμάρια μέλι
  • 1 λαδόκολλα


Εκτέλεση:

Βάζω το σησάμι στο φούρνο, στους 160 βαθμούς για να πάρει χρώμα και να ψηθεί, περίπου 20 λεπτά, να το κοιτάξτε πριν το βγάλετε από το φούρνο.Σε μία κατσαρόλα ρίχνω το μέλι(προσοχή σιγανή η φωτιά μας),ρίχνω μέσα και το ψημένο σησάμι και ανακατεύω καλά(πάντα, σας στο έχω ξαναπεί με ξύλινη κουτάλα),μακριά τα χέρια σας,καίει τόσο πολύ που δεν μπορείτε να φανταστείτε τι πόνος είναι,γάντια παρακαλώ του φούρνου χοντρά.Το βράσιμο από την ώρα που θα αρχίσει δεν το αφήνουμε παραπάνω από 9-10 λεπτά(στην κουζίνα μου),κλείνουμε τώρα τη φωτιά,απλώνουμε τη λαδόκολλα ή στον πάγκο κατευθείαν,απλώνουμε το μείγμα μας,αφού πρώτα το περάσουμε με ελάχιστο λιωμένο βιτάμ για να μην μας κολλήσει και το απλώνουμε με ένα ξυλίκι παντού το ίδιο πάχος,περίπου στα 2 εκατοστά, το χαράζουμε με κοφτερό μαχαίρι ή με τη ροδέλα που κόβουμε τη πίτσα ,περιμένουμε να κρυώσει,εντελώς,το κόβουμε επάνω στο χάραγμα που έχουμε κάνει και καλή μας όρεξη.
Μπορούμε να τυλίξουμε σε ζελατίνη τα κομμάτια,αλλά προσοχή: να κρυώσουν ΕΝΤΕΛΩΣ.
                                
                       



Καλή μας επιτυχία και καλοφάγωτα βρε παιδιά.





                                                                                Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου