CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με δυόσμο και τυρί

Πολλοί πετάνε τους ανθούς από τα κολοκύθια, άλλοι όμως τους κάνουν γεμιστούς και άλλοι τους βράζουν μαζί με τα κολοκύθια. Tώρα εδώ θα σας δείξω πώς να τους γεμίσετε με διάφορα τυριά και δυόσμο, είναι καταπληκτικοί και τρώγονται εύκολα από μικρούς και μεγάλους, με καλή παρέα και μία μπύρα ή με μια ρακή είναι θαυμάσιος μεζές.


Υλικά:
  • 20-25 κολοκυθοανθοί
  • 2 κουταλιές της σούπας δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 300 γραμμάρια ξινομυζήθρα
  • 200 γραμμάρια φέτα
  • λίγη ρίγανη

Κουρκούτι:
  • αλεύρι για το κουρκούτι
  • 1 μπύρα
Τηγάνισμα:
  • λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση:

Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να πλύνουμε ένα-ένα τους ανθούς με προσοχή για να μην τους σπάσουμε, γιατί μετά δεν θα μπορούμε να τους γεμίσουμε. Εάν τους βρίσκουμε από το κήπο μας κάθε μέρα και από λίγους θα πρέπει να βάζουμε τον ένα μέσα στον άλλο με προσοχή, μέσα σε ένα σακούλι και στο ψυγείο μας μέχρι να έρθει η ώρα τους να τους μαγειρέψουμε.
Σε ένα μπολ θα βάλετε το δυόσμο, την ξυνομιζύθρα, τη φέτα, τη ρίγανη και θα τα ανακατέψετε καλά με ένα κουτάλι. Εν τω μεταξύ θα έχετε πλύνει τους ανθούς σας και θα αρχίσετε να τους γεμίζετε με ένα μικρό κουταλάκι του γλυκού. Από πάνω θα τον κλείνετε με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μην μπορεί να σας ανοίξει όταν θα τον ψήνετε στο τηγάνι σας. Θα πιάνετε με τα δάχτυλά σας από πάνω τη μία μεριά και από την άλλη μεριά και θα κάνετε κάτι σαν σταυρό, γύρω -γύρω. Θα τους βάζετε τον ένα δίπλα στον άλλο με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μην έχουν περιθώριο να μας ανοίξουν μέχρι να τους γεμίσουμε όλους. Αφού τους γεμίσουμε κάνουμε το κουρκούτι μας, σε μπολ βάζουμε την μισή μπύρα και αρχίζουμε να ρίχνουμε μέσα το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα κουρκούτι κάπως πηχτό για να μας στέκονται οι ανθοί μας κατά το ψήσιμο.
Βουτάμε έναν-έναν, έχουμε βάλει λάδι στο τηγάνι μας, το έχουμε ζεστάνει και ρίχνουμε με το πιρούνι μας μερικούς μέσα, τους ανακατεύουμε αφού δούμε ότι έχουν πάρει χρώμα. Αφού είναι έτοιμοι τους ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας και τους σερβίρουμε ζεστούς με πατάτες, σαλάτα, τζατζίκι και ό,τι αρέσει σε μας και κάτι όμορφο να πιούμε, μπύρα, ρακί, νερό;
Καλή σας όρεξη.
                                                                           Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου