CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Ψωμί με φέτα, ελιές, ρίγανη (εύκολο, νόστιμο και γρήγορο)

Η μητέρα μου σήμερα μου θύμισε ένα ψωμί του φούρνου που μας έκανε στο ταψί, στο σπίτι 6 άτομα οπότε έκανε ολόκληρο το ταψί το γέμιζε και το κόβαμε σαν κέικ. H καλύτερή μας ήταν όταν μας το έψηνε, όμως δεν θυμότανε καλά όλα τα υλικά, πάνε 40 και χρόνια πού να θυμάται η καημένη, έτσι λοιπόν κάναμε 2-3 πειράματα και τελικά βγάλαμε την άκρη. Γι' αυτό και εγώ αφού πέτυχε με τα υλικά που βάλαμε σας το έκανα και σας το δίνω με φωτογραφίες παρακαλώ.
Εάν το κάνετε θα το λατρέψετε και θα το κάνετε συνέχεια, είναι τόσο εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο. Δεν σας λέω πολλά λόγια μην πείτε η μαμά της το έκανε και αν δεν παινέψει το σπίτι της θα πέσει να την πλακώσει, γι' αυτό εδώ σταματώ και ένα σας λέω: παρακαλώ δοκιμάστε το με αγάπη.




 
Υλικά:

  • 3 αβγά
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 400 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
  • 1/2 φλιτζάνι του καφέ γάλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
  • 1 ολόκληρο φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 350 γραμμάρια φέτα κομμένη σε κύβους
  • 10 ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι (εάν θέλετε)
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι για να αλείψετε το ταψί σας
  • λίγο αλεύρι για το ταψί 




















Εκτέλεση: 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς, παίρνουμε μια λεκάνη και βάζουμε
μέσα: τα αβγά, λάδι, πιπέρι, γιαούρτι και τα χτυπώ με τα χέρια μου ή με το σύρμα. Συνεχίζω το χτύπημα και προσθέτω το αλεύρι με το μπέικιν-πάουντερ, αφού τα ανακατέψω καλά ρίχνω την φέτα και ξανά ανακατεύω καλά.
Έχω βουτυρώσει με λίγο λάδι το ταψί καλά-καλά, ρίχνω και αλεύρι, τώρα βάζω το μείγμα μέσα και το ψήνω στον προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Να το δείτε να έχει ψηθεί, με ένα μαχαίρι (βάζουμε τη μύτη του μαχαιριού και εάν βγει καθαρή είναι έτοιμο, εάν αφήσει ζυμάρι επάνω του τότε θα πει ότι θέλει ακόμα ψήσιμο).
Στις φωτογραφίες μου θα δείτε και ελιές στη μία μεριά του ψωμιού, τις είχα και τις έβαλα, πηγαίνουν πολλή, εάν θέλετε δεν τις βάζετε. Το σερβίρετε είτε ζεστό είτε κρύο, είναι για μένα μία από τις ωραιότερες συνταγές που σας έχω δώσει.
Καλή σας όρεξη και να περνάτε καλά.

                                                                             Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου