CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Τυρόπιτες με σφολιάτα, φέτα και δυόσμο, πεντανόστιμες και εύκολες

Τί θυμήθηκα τώρα.....τις τυρόπιτες με τη σφολιάτα που μας έκανε η μαμά μου όταν είχαμε επίσκεψη τους κουμπάρους μας ή την παρέα μας...μία νοστιμιά που δεν μπορείτε να καταλάβετε τί μπορεί να σου κάνει, δεν σου έφτανε η μία, αλλά ούτε και οι δύο. Με το ζόρι σταματούσες στην τρίτη και μόνο αν η κ.Πελαγία φώναζε: "φτάνει πια, υπάρχει και άλλος κόσμος!", τότε μόνο σταματούσαμε και μετά βίας.
Που να βρει η γυναίκα ώρα με τέσσερα παιδιά;...Και με τη δουλειά της, άντε να τα βγάλει πέρα...λοιπόν και εμένα με βοήθησε η κόρη μου και τις κάναμε, μάλιστα έκοψε και τα γύρω-γύρω από τις τυρόπιτες και δεν το πέταξε αλλά το έκανε πιροσκί βουτύρου, σε άλλα θα βάλει μερέντα και σε άλλα μαρμελάδα.
Πάρτε μια ιδέα της τυρόπιτας!


Υλικά: 
  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 300 γραμμάρια φέτα
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του καφέ κανέλα
  • 1 αυγό
  • 3-4 κλαδάκια δυόσμο δροσερό
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα, για να περάσουμε από πάνω τις τυρόπιτες, εάν εσείς θέλετε βάλτε αυγό

Εκτέλεση: 

Έχουμε βγάλει την σφολιάτα από το ψυγείο για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα μπολ βάζουμε τη φέτα, την θρουλάμε με ένα πιρούνι, ρίχνουμε την κανέλα, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά-καλά.
Τώρα θα ρίξουμε το αυγό και θα συνεχίσουμε για λίγο το ανακάτεμα μας, το αφήνουμε στην άκρη ,πλένουμε το δυόσμο και τον ψιλοκόβουμε σε ένα πιατάκι, βάζουμε ένα φύλλο σφολιάτας επάνω στον μπάγκο και με το μικρό μας ξυλίκι το ανοίγουμε λίγο περισσότερο από ότι είναι. Τώρα θα βάλουμε με ένα κουτάλι ή ένα πιρούνι μία μικρή ποσότητα από το μείγμα μας (βλέπετε φωτογραφίες), και θα βάλετε σε ορισμένες από αυτές το ψιλοκομμένο δυόσμο, καλά δεν παίζονται σε γεύση.





Τα περνάμε με γάλα με ένα πινέλο και αυτό ήταν! Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 170 βαθμούς και τις ψήνουμε για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα, έτοιμες οι τυρόπιτες μας.
Κεράστε τους φίλους σας, πάρτε μαζί σας στη δουλειά σας θα ξετρελαθούν από τη νοστιμιά και την μυρωδιά του φρέσκου δυόσμου, βάλτε και μία ρακή και θα περάσετε μια χαρά.

Καλή σας όρεξη....και στην υγειά σας.

                                                                                     Μαριλένα

1 σχόλιο: