CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Πως κάνω τυρί, ανθότυρο από μυζήθρα (για τα φαγητά μας)

Έχουμε μυζήθρα που μας έχει μείνει από το χωριό που πήγαμε; Που αγοράσαμε; Που μας έστειλαν από τη μητέρα μας;....Και πάει λέγοντας...εεεε..μα δεν το πετάμε τα έχουμε πει αυτά τα πράγματα ΔΕΝ ΠΕΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΕΔΩ, θα σας μάθω να κάνετε ένα νόστιμο τυρί για τα μακαρόνια σας, εύκολα και με τέτοιο τρόπο που είναι για γέλια η διαδικασία της.
Τι λέτε έχετε ξανακάνει τυρί από τα χέρια σας για τα μακαρόνια σας; Εντάξει βρε φιλαράκια μου μην με αποπαίρνετε εγώ θα σας κάνω τώρα την διαδικασία και πάμεεεεεεεεεεεεεεεε....
Εδώ λοιπόν θα μάθουμε να κάνουμε τυρί από μυζήθρα, ανθότυρο, έτσι απλά για να έχουμε κάτι να κάνουμε, πάμε!

Υλικά:
  • 1 μυζήθρα
  • 500 γραμμάρια αλάτι χοντρό
  • 1 τούλι
Εκτέλεση:

Βάζω μπόλικο χοντρό αλάτι στα χέρια μου και το πιέζω επάνω στην μυζήθρα και προσπαθώ να κολλήσει επάνω της. Αφού το αλάτι κόλλησε επάνω στην μυζήθρα την τοποθετώ σε ένα δίσκο επάνω, την σκεπάζω με το τούλι για να μην πηγαίνουν τα τυχόν έντομα επάνω τους.
Την αφήνω σε σημείο που να μην έχει πολύ φως, για 15-20 μέρες, βλέπουμε ότι αλλάζει χρώμα, γιατί θα την βλέπετε πως ψήνετε από το πολύ αλάτι,θα είναι έτοιμη σε σύντομο χρονικό διάστημα περίπου 20 μέρες. Δοκιμάστε την από μια άκρη κόβοντας ένα μικρό κομμάτι να δείτε αν είναι εντάξει σε γεύση και στο αλάτι του.
Βγάζετε το τούλι, τινάζετε να φύγει όσο αλάτι μπορεί και μετά αρχίσετε να χρησιμοποιείτε στη κουζίνα σας το νόστιμο σας τυρί.
Καλή σας επιτυχία και τι λέτε θα το ξανακάνετε;
                                                                           
                                                                                            Μαριλένα

5 σχόλια:

  1. καλή ιδέα. Το καημένο το ανθότυρο το έστελνα στα σκουπίδια. Φιλάκια
    αν θέλεις βγάλε την επαλήθευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γίνεται όπως λες Μαριλένα και εντός ψυγείου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γίνεται όπως λες Μαριλένα και εντός ψυγείου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλλίνα μου εγώ το είχα εκτός ψυγείου για να μην βγάλει υγρά το αλάτι...Μια δοκιμή δεν κάνεις; Άμα δεις να βγάζει υγρά άδειασε τα και βάλε λίγο αλάτι ακόμα και έξω από το ψυγείο,καλή σου επιτυχία!

      Διαγραφή
    2. Καλή η ιδέα και ενέργεια της Μαριλένας. Κι'εγώ το ίδιο έκαμα σήμερα, αφού όμως στέγνωσε για 4-5 μέρες πάνω σε χαρτί μέσα στο ψυγείο,την αλάτισα και την έβαλα πάλι πάνω σε χαρτοπετσέτα την οποία θα αλλάζω ταχτικά και μέσα στο ψυγείο,γυρίζοντάς την ανάποδα κάθε φορά !

      Διαγραφή