CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013

Χοχλιοί με αρακά,κολοκύθια και πατάτες

Δεν μπορείτε να καταλάβετε πόσα πολλά φαγητά θα μπορείτε να κάνετε εάν πάτε να βρείτε τους χοχλιούς (σαλιγκάρια τώρα που είναι ο καιρός τους),θα σας βγάλει από πολλά έξοδα και το πιο καλό;...ξέρετε τι τρώτε...εδώ θα κάνουμε ένα φαγητό τουρλού-τουρλού καταπληκτικό και νόστιμο κάντε το και ότι δεν έχετε ή ότι δεν σας αρέσει μην το βάλετε μέσα,όμως θα χάσετε τις γεύσεις και τις μυρωδιές του...

Υλικά:
  • 1 κιλό χοχλιούς
  • 5-6 πατάτες (χοντροκομμένες)
  • 2 κρεμμύδια μέτρια (κομμένα σε ροδέλες ή μισοφέγγαρα)
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2–3 καρότα (κομμένα σε ροδέλες)
  • 2–3 κολοκύθια (κομμένα)
  • 3–4 ντομάτες (τις 2 τις τρίβουμε και τις υπόλοιπες τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες)
  • άνηθο (ψιλοκομμένο)
  • αλάτι,πιπέρι
    300 γραμμάρια αρακάς καθαρισμένος

Εκτέλεση:

Πλένουμε τους χοχλιούς με κρύο νερό και πετάμε όποιους μυρίζουν. Στη συνέχεια τους ρίχνουμε σε κατσαρόλα με βραστό νερό και λίγο αλάτι. Τους αφήνουμε για 4–5 λεπτά να βράσουν, τους ξεπλένουμε με κρύο νερό, τους καθαρίζουμε από τις μεμβράνες που τυχόν έχουν, τους πλένουμε καλά και τους αφήνουμε μέσα σε ένα τρυπητήρι να στεγνώσουν από τα νερά τους.
Καθαρίζουμε και κόβουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε πρώτα τα κρεμμύδια και περιμένουμε να μαραθεί λίγο. Κατόπιν ρίχνουμε τους χοχλιούς με τον ψιλοκομμένο άνηθο, τους ανακατεύουμε για 2–3 λεπτά και ρίχνουμε όλα τα υλικά αφήνοντας στο τέλος τις ντομάτες. Αφού τα έχουμε βάλει όλα σκεπάζουμε το φαγητό από πάνω με τις κομμένες ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε το ανάλογο νερό που θα χρειαστεί να ψηθεί και αφήνουμε να σιγοβράσει έως ότου ψηθούν και μείνουν με την σάλτσα τους.
Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο το σερβίρουμε με τυρί ή με φέτα.

                                             Καλή σας όρεξη..
                                                   Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου