CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012

Σαλιγκάρια (χοχλιοί) στην κατάψυξη



Βάζετε μία μεγάλη ποσότητα σαλιγκάρια στον νεροχύτη σας και τους ρίχνετε λίγο νερό για να αρχίζουν να περπατάνε, όσα σαλιγκάρια δεν ανοίξουν τα πετάμε στα σκουπίδια, εν τω μεταξύ έχουμε βάλει νερό σε μια κατσαρόλα και λίγο αλάτι, μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε μέσα τα σαλιγκάρια μας και τα βράζουμε για 15 λεπτά περίπου[προσοχή μην κλείσετε το πώμα της κατσαρόλας γιατί φουσκώνουν και θα λερωθεί η κουζίνα σας], τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο τρυπητό μπολ και τους τρίβετε μεταξύ τους δυνατά. Με το ένα σας δάχτυλο τους βγάζετε τα σάλια από μπροστά και τους ξεπλένεται καλά- καλά. Τους αφήνετε στο τρυπητό μέχρι να στεγνώσουν και να κρυώσουν.

Έχετε έτοιμα σακουλάκια και βάζετε μέσα την ποσότητα που θα χρειαστείτε σε κάθε σας φαγητό,τα κλείνετε καλά και τα τοποθετείτε στην κατάψυξη μέχρι να τα χρειαστείτε για το φαγητό σας. Τα σαλιγκάρια μπορείτε σε αυτή τη φάση να τους κάνετε μπουμπουριστούς, με κολοκύθια και πατάτες, σαλιγκάρια μπλουμ, με ρύζι, με δροσερά φασολάκια και πάρα πολλές άλλες συνταγές που σιγά- σιγά θα σας τις γράψω.

 

Πάρτε δύναμη και αρχίστε την δουλειά, δεν θα χάσετε θα είναι εύκολα μετά όλα στο φαγητό που θα επιλέξετε.



Καλά να περάσετε και καλή σας όρεξη.



Μαριλένα

4 σχόλια: