CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Ομελέτα με μυρωδικά από την Κρήτη



Φίλοι μου εδώ στη Κρήτη κάνουμε και την σκέτη ομελέτα χωρίς πατάτες με μπόλικα αρωματικά φυτά. Να την κάνουμε σήμερα που γίνεται στο άψε-σβήσε;; Όλοι έχουμε αυγά στο ψυγείο μας μα και να μην έχουμε έχει η γειτονιά ή η κοντινή μας φίλη, τι σκάτε; Υπάρχουν και τα ψιλικατζίδικα που μπορείτε να στείλετε κάποιον να σας αγοράσει, καλά μωρέ μη με φάτε, κάντε την αύριο για το μεσημέρι ή για το μπαλκόνι σας με την παρέα σας και κρύα μπίρα.
Ο!! χαρώ τη γεύση τα αρώματα της θα αναδύονται και θα μοσχοβολάει το σπίτι σας, άντε και φύγαμε για την κουζίναααα!!!!


Υλικά:
  • 8 αυγά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Πιπέρι και κόκκινο πιπέρι, αλάτι
  • 10 φύλλα δυόσμος φρέσκος  εάν υπάρχει  ή ξερός 
 
Εκτέλεση:
Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι στην κουζίνα μας μαζί με το λάδι και σε ένα μπολ χτυπάμε καλά- καλά τα αβγά, αλατίζουμε, πιπερώνουμε και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, έχει ζεσταθεί εν τω μεταξύ το λάδι και ρίχνουμε την ομελέτα σε σιγανή φωτιά, από πάνω ρίχνουμε τη ρίγανη, κουνάμε το τηγάνι μας πέρα δώθε, μόλις ροδίσει από την μία μεριά την γυρίζουμε με ένα πώμα ή με ένα πιάτο μεγάλο.
Την διπλώνουμε και την σερβίρουμε με τον δυόσμο, εάν είναι ξερός, βάζουμε και τη ρίγανη μαζί, εάν είναι δροσερός τον βάζουμε στο τέλος για να μείνουν τα αρώματα και να αναδύονται. Την σερβίρουμε με μια κρύα μπύρα και…
                                                                      Καλή σας όρεξη.
                                                                             Μαριλένα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου