CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Μαρμελάδα σύκο

Καλοκαίρι και τα φρούτα είναι τόσα μα τόσα και μπορούμε να έχουμε ό,τι μαρμελάδα μας αρέσει και από ό,τι φρούτα μπορούμε να φανταστούμε : σύκα; ροδάκινα; μήλα; φραγκόσυκα; σταφύλια και...και.... απόψε ας κάνουμε την μαρμελάδα από σύκα.
Παλιά οι γονείς μας μας έκαναν ό,τι μπουρούσαμε να φανταστούμε και από φρούτα άλλο τίποτα, όλο το Χειμώνα είχαμε να φάμε από όλα τα είδη φρούτων και δεν τρέχανε στα μαγαζιά, μας έκαναν γεμιστούς λουκουμάδες με μαρμελάδες, τηγανίτες με από πάνω διάφορες γεύσεις και ήταν η χαρά μας να καθήσουμε και να τους απολαύσουμε, τώρα γιατί να μην τις απολαύσουν και τα παιδιά μας παρέα με έμας;;;
Ας προσπαθήσουμε και θα κάνουμε ότι καλύτερο, πάμε ...



Υλικά: 
  • 1 κιλό σύκα ώριμα (αλλά προσοχή όχι λιωμένα)
  • 600 γραμμάρια ζάχαρη (πολλές φορές βάζω λιγότερη, δηλ. γύρω στα 500 γραμμάρια, γούστα είναι αυτά)
  • 1/2 χυμό από λεμόνι
Εκτέλεση:

Παίρνουμε τα σύκα μας, τα πλένουμε και τα καθαρίζουμε, τα κόβουμε στα δυο και τα βάζουμε σε μία λεκάνη με την ζάχαρη από πάνω. Τα αφήνουμε στην άκρη για 2-3 ώρες περίπου. Μετά τα ρίχνουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα και τα τοποθετούμε στην φωτιά (ΧΑΜΗΛΗ), το σύκο βράζει γρήγορα και κολλάει εύκολα ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΤΟ ΞΑΧΝΑΤΕ θέλει προσοχή!!! Τα ανακατεύουμε όταν πρέπει και πάντα με ξύλινη κουτάλα.
Αφού βράζει και κοντεύει να δέσει η μαρμελάδα μας θα τις ρίξουμε  το χυμό από το λεμόνι, θα την ανακατέψουμε καλά και θα την δοκιμάσουμε, εάν είναι εντάξει θα την αφήσουμε για λίγο μακριά από τη φωτιά, να κρυώσει περίπου 20 λεπτά, και θα την αδειάσουμε στα βάζα που έχουμε έτοιμα.
Κρύωσαν; Κλείνουμε τα καπάκια από τα βάζα και τα αναποδογυρίζουμε, τα τοποθετούμε  σε σκοτεινά ντουλάπια και τα διατηρούμε  για όλο το χρόνο, εάν τα ανοίξουμε δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε να την βάλουμε στο ψυγείο μας.


*Τώρα θα σας πω και κάτι άλλο : Εγώ ρίχνω μέσα σε αυτή τη μαρμελάδα και 1 ροδάκινο (μικρό), κομμένο σε κομμάτια για μία διαφορετική γεύση. 
Δοκιμάστε την και έτσι, αξίζει σας λέω.


                                  Καλή δουλειά να κάνετε και μπόλικες μαρμελάδες.
                                              Καλά να περνάτε φιλαράκια μου.
                                                                          Μαριλένα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου