CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013

Πιπεριές κέρατα κόκκινες, στη σχάρα με ανθό αλατιού



Σήμερα  έκανα κάτι κόκκινες πιπεριές κέρατα στη σχάρα που ΄ταν σαν γεύση μούρλια γι’ αυτό και εγω θα σας πω τη συνταγή και κάντε τις…δεν θα χάσετε από γεύση και από γρηγοράδα άλλο τίποτα!!! Αν έχετε αναπάντεχες επισκέψεις αυτή η συνταγή είναι και γρήγορη και πολύ νόστιμη για μεζεδάκι, θα είναι τέλειες με λίγο κρασάκι και τη παρέα σας!!

Υλικά:

  • 6 κόκκινες πιπεριές μεγάλες κέρατα
  • 1 κουταλιά του καφέ λάδι 
  • 1 κουταλάκι του καφέ αλάτι ανθού (αν δεν έχετε βάλτε χοντρό αλάτι ή απλό)
  • 1 λαδόκολλα

Εκτέλεση: 

Τις πλένω και τις σκουπίζω καλά, να μην είναι καθόλου βρεγμένες, ανοίγω το φούρνο μου στους 200 βαθμούς (στο ΓΚΡΙΛ). Παίρνω ένα ταψί και στρώνω τη λαδόκολλα μου, με ένα μαχαίρι τις κάνω μια χαρακιά από 2 μεριές, ίσα-ίσα που τις ακουμπάω, με το δάχτυλο μου, παίρνω λίγο λάδι και τις λαδώνω ελαφριά όλες τις πιπεριές μου, τους ρίχνω από πάνω το αλάτι και τις βάζω στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου, να δείτε να έχουν πάρει χρώμα. Τις γυρίζω και από την άλλη μεριά. Τις κλείνω και αφού κρυώσουν λίγο τις ξεφλουδίζω και τις βάζω σε ένα πιάτο με λίγο λάδι και μπόλικο ξύδι. Αυτό ήταν φίλοι μου, είναι σκέτες κόλαση στη γεύση.
                                                                       Καλή σας όρεξη με ένα ποτήρι κρασί!!!
                                                                                     


Πως μπορείτε να διατηρήσετε τις κόκκινες πιπεριές κέρατα για 1 μήνα στο ψυγείο σας;;

Κάντε αρκετές με τον ίδιο τρόπο και αφού κρυώσουν τις βάζετε σε ένα μπολ με αρκετό ξύδι έτσι ώστε να σκεπάζονται και κλείστε καλά το μπολ σας, όταν θέλετε να τις γευτείτε θα βάλετε το λάδι μόνο γιατί θα έχουν πιει μπόλικο ξύδι ,εάν τώρα εσείς θέλετε (γούστα είναι αυτά), βάλτε και άλλο ξύδι, όμως δοκιμάστε τις και μετά!!!
                                                                              
                                                                                                                     Μαριλένα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου