CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2013

Παγάκια ή κύβοι από διάφορα κρέατα (για τα φαγητά μας)



Σας έχω πει  ότι εγώ δεν χρησιμοποιώ κύβους έτοιμους στα φαγητά μου, τους φτιάχνω μόνη μου και σε μεγάλη ποικιλία τους οποίους τους έχω στην κατάψυξή μου και κάθε στιγμή που θα μου χρειαστεί και σε πολλά φαγητά ακόμα και σε χυμούς.
Θα σας πω τώρα πως κάνω τους κύβους μου από τα διάφορα κρέατα, δεν είναι τίποτα το φοβερό και το δύσκολο, κάντε το και γράψτε μου κάτω από τα σχόλια της κάθε συνταγής ό,τι θέλετε να μάθετε, περισσότερα για οτιδήποτε  σας ενδιαφέρει και εγώ φυσικά θα σας απαντήσω  με μεγάλη μου χαρά.

Λοιπόν...



Κύβοι από  (μοσχάρι)


  • 2 κιλά κόκαλα από μοσχάρι( να έχει και λίγο κρέας επάνω στα κόκαλα)
  • αλάτι,πιπέρι
  • 5-6 παγοθήκες  μιας χρήσεως ( εάν θέλετε 'η χρησιμοποιήσετε  του ψυγείου σας)
 Πλένουμε καλά-καλά τα κόκαλα και σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό να τα σκεπάζει, ανοίγουμε τη φωτιά μας δυνατή για να αρχίσει η βράση και να το ξαφρίσουμε (προσοχή μην κλείσετε τη κατσαρόλα σας ), αφού το ξαφρίσουμε χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε εάν πρέπει και άλλο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν περίπου 1 ώρα. Μην το παρακάνετε με το νερό, μόνο να σκεπάζονται είπαμε δεν θέλουμε παραπάνω. Αφού βράσει και είναι έτοιμο, ρίχνουμε το αλάτι και λίγο πιπέρι, το αφήνουμε να κρυώσει και γεμίζουμε τις παγοθήκες, τις βάζουμε στην κατάψυξη μας και τους χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε.
                       
                                                            Μαριλένα

Κύβοι με κοτόπουλο

Οι κύβοι από κοτόπουλο γίνονται ακριβώς όπως οι κύβοι από το μοσχάρι.
                                                                  Μαριλένα


   
*Τι θα πρέπει να γνωρίζετε για τους κύβους αυτούς που θα κάνετε:

Για να μην ξεχνάτε ότι έχετε βάλει το αλάτι και σας βγει το φαγητό σας αλμυρό μπορείτε να μη βάλετε το αλάτι  και το πιπέρι και το βάζετε όταν μαγειρεύετε στο φαγητό σας.
Μπορείτε να βάλετε διάφορα κρέατα μαζί και να έχουν οι κύβοι σας πολλές γεύσεις μαζί από διάφορα κρέατα, είναι πολύ νόστιμοι και έτσι τους έχω δοκιμάσει.
Το άλλο που μπορείτε να κάνετε να βάλετε μαζί με το κρέας που εσείς θέλετε και λαχανικά που αρέσουν σε σας.
Τους κύβους αυτούς μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε σε πάρα πολλά φαγητά όπως σάλτσες, μακαρονάδες, σούπες, στα φασόλια τα δροσερά, παίρνουν μια καταπληκτική γεύση, μπορείτε να τους κάνετε τους κύβους σας και πιο μεγάλους από ότι είναι τα παγάκια που σας λέω εγώ.
Τις κρύες μέρες του Χειμώνα μπορείτε να τους βάλετε σε φλυτζάνια με μπόλικο λεμόνι και είναι μια ωραία συντροφιά κοντά στο τζάκι σας. Σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε με δουλειά μιας ώρας. Εάν τώρα έχετε χύτρα, όλα αυτά τα βράζετε για 20 με 25 λεπτά μόνο. Αυτά προς το παρόν για τους κύβους, εάν κάνω κάτι άλλο θα σας το γράψω.
                                                    Καλή δουλειά με τους κύβους σας  και καλή σας όρεξη.
                                                                               Μαριλένα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου