CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Κουνέλι με σάλτσα σκόρδου και δάφνης

Το κουνέλι τρώγετε από όλους σχεδόν και με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, πάρτε και το δικό μου, αν και σας έχω δώσει και άλλη συνταγή...μην το ξεχνάτε..ψάχνοντας θα την βρείτε.Κουνελάκι με μια τέλεια σάλτσα και φυσικά πεντανόστιμη, σας λέω από τώρα να έχετε μαζί σας μπόλικο φρέσκο ψωμί μαζί σας!!


Υλικά:
  • 1 κουνέλι,κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού πελτές
  • 1/2 κιλό ντομάτες τριμμένες
  • 1 σκόρδο μικρό
  • 1 φλιτζάνι άσπρο κρασί γλυκό 
  • 3 φύλλα δάφνης 
  • ξύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κρεμμύδι
Εκτέλεση:

Κόβουμε από το προηγούμενο βράδυ το κουνέλι σε μερίδες και το βάζουμε σ' ένα μεγάλο μπωλ ή λεκάνη. Ρίχνουμε νερό και ξύδι μισό μισό μέχρι να σκεπαστούν καλά τα κομμάτια, τα φύλλα δάφνης και 3 σκελίδες από το σκόρδο. Την επόμενη μέρα βάζουμε τα κομμάτια κρέατος σε σουρωτήρι  να στραγγίξουν καλά και αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι  και ανάβουμε τη φωτιά όχι δυνατή, να είναι μέτρια. Όταν κάψει, βάζουμε το κρέας μέχρι να ροδοκοκκινίσει και μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα. Στο τηγάνι που είχαμε πριν το κρέας, όπου έχουμε αφήσει λίγο λάδι  ρίχνουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το κρασί,το πελτέ και τις ντομάτες και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν βράση. Αδειάζουμε αυτό το μείγμα στην κατσαρόλα με το κρέας, ανάβουμε το μάτι, προσθέτουμε 1-2 φλιτζάνια νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με το ζουμάκι του. Ένα ψωμί παρακαλώ και μερικές τηγανιτές πατάτες!!!
                                                     Στην υγειά σας με ένα κρασάκι και καλό παρέακι!!!!
                                                                        Καλή σας όρεξη.

                                                                            Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου