CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2013

Σταφύλι γλυκό του κουταλιού με αμπερόριζα…το άρωμα..



Καλημέρα σε όλους και χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες που γιορτάζουμε σήμερα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ !! Και επειδή γιορτάζω και εγώ σήμερα είπα να σας κεράσω το πιο γλυκό-γλυκό του Καλοκαιριού το σταφύλι. Θέλω να σας ευχαριστήσω και από καρδιάς όλους και όλες εσάς που με ακολουθείτε και που μαγειρεύετε μαζί μου, που με πήγατε στα ύψη , περάσαμε τα 37.000 άτομα!!! Τι να σας πω;;;…Ελλάδα! Αμερική! Κύπρος! Φιλανδία! Νορβηγία! Αφρική! Πολωνία! Βουλγαρία! Ουκρανία! Ουγγαρία! Ηνωμένο Βασίλειο! Κίνα! Ολλανδία! Ρωσία! Αγγλία! Γερμανία! Αλβανία! Ισπανία! Αυστραλία! Και….Και…..ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ!!!
Θα σας κεράσω λοιπόν το γλυκάκι μου :


Υλικά:

  • 1 κιλό ρώγες από σταφύλι
  • 500 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 μέτριο λεμόνι (ο χυμός του)
  • 2-3 φύλλα αμπερόριζα (εάν σας αρέσει)

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά-καλά τις ρώγες από τα σταφύλια (προσοχή να μην σας σπάσουν), τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι να φύγουν τα περίσσια νερά, τώρα  παίρνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα, τα βάζουμε μέσα μαζί με τη ζάχαρη και το νερό. Ανάβουμε τη φωτιά (όχι πολύ δυνατή), να πάρουν βράση. Δεν το ανακατεύουμε το γλυκό μας  απλώς κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα μας για να μη μας σπάσουν οι ρώγες, αφαιρούμε τον αφρό με μία κουτάλα που να έχει τρύπες και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 20 λεπτά. Προσοχή να μην σας κολλήσει. Την κατσαρόλα την βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να ξεκουραστεί το γλυκό μας μέχρι και την επομένη (εάν βιάζεστε μπορείτε με τον ίδιο τρόπο να το συνεχίσετε  και να το τελειώσετε την ίδια μέρα), το σκεπάζουμε μόλις κρυώσει και το αφήνουμε στην άκρη. Την άλλη μέρα προσθέτω την αμπερόριζα και το ξαναβράζω μέχρι να δέσει το σιρόπι. Λίγο πριν αρχίζει να δένει το σιρόπι ρίχνω το χυμό από ένα μέτριο λεμόνι, αφαιρώ τυχόν και άλλο αφρό εάν κάνει. Το δοκιμάζω και εάν είναι έτοιμο το κατεβάζω από τη φωτιά, το αφήνω να κρυώσει και το βάζω στα βάζα που έχω έτοιμα για αποθήκευση. Τα τοποθετώ σε σκοτεινό μέρος για να έχω όλο το Χειμώνα. Όταν ανοιχτεί θα το βάλετε στο ψυγείο, το κουτάλι που θα βάλετε να φάτε μην το βάλετε ξανά στο γλυκό από το στόμα σας γιατί τότε το χάσατε, θα σας μουχλιάσει.
Πιστεύω να σας αρέσει και να το φτιάξετε, καλή σας επιτυχία και..
 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ.

                          Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου