CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Χταπόδι πιλάφι στην κατσαρόλα

Καλοκαίρι με τα χταπόδια σου,  τις αχινοσαλάτες, τα καλαμαράκια, τα φρέσκα ψάρια και ό,τι καλό μπορεί να μας δώσει αυτή η θάλασσα!!
Γι' αυτό πρέπει να την προσέχουμε για να έχουμε και για να μας δίνει!!! Δύσκολες εποχές φιλαράκια, προσοχή και να μαζεύετε τα σκουπίδια από τις παραλίες και το λέω περισσότερο για όλες εμάς τις μαμάδες που έχουμε παιδιά!! Βάζω και τον εαυτό μου από ό,τι βλέπετε μέσα και εγώ μάνα είμαι και πάντα τα μάζευα και ακόμα μαζεύω ακόμα και πράγματα (σκουπίδια) που αφήνουν οι άλλοι!!
Σήμερα ας κάνουμε ένα φαγητό που το τρώμε όποτε θέλουμε και για όσους νηστεύουν τώρα, σας αρέσει το πιλάφι;;;...Ελάτε τότε στην κουζίνα μου μαζί μου και ας αρχίσουμε....πάμε...

Υλικά:
  • 1 μεγάλο χταπόδι
  • 1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί 
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
  • 1 πρέζα αλάτι 
  • πιπέρι μπόλικο στο τέλος
Εκτέλεση:

Πλένουμε το χταπόδι καλά και το κόβουμε σε κομμάτια. Βάζουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι με το χταπόδι και αφήνουμε μέχρι να βγάλει το νερό του. Προσοχή στη φωτιά να είναι μέτρια! Μετά προσθέτουμε το κρασί, τα φύλλα δάφνης και το λάδι. Μόλις είναι έτοιμο, προσθέτουμε περίπου 3 φλιτζάνια νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε  το αλάτι και το ρύζι. Και εδώ προσέχουμε τη φωτιά γιατί μπορεί να μας κολλήσει το ρύζι.
 Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγο ακόμη σε σιγανή φωτιά, προσθέτουμε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι  και δοκιμάζουμε.

   Βάλτε ένα μπουκάλι  κρασάκι, πάρτε  φρέσκο ψωμί και την κατσαρόλα  .....φύγαμε για παραλία .
                                                                                        Καλή μας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου