CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Ψαρόσουπα με διάφορα ψάρια (σκορπίδια, μπακαλιάρο και άλλα...)



-Φρέσκα ψάρια!!!!
- Εδώ τα ωραία ψάρια φωνάζει ο ψαράς της γειτονιάς!!

Φρέσκα ψάρια τώρα το καλοκαιράκι θα βρούμε από όλα τα είδη που υπάρχουν, ευκαιρία λοιπόν να κάνουμε και καμιά ψαρόσουπα και ας είναι Καλοκαίρι, όλα τα καλά τα χωράει το στομάχι μας. Δεν σας είπα ότι αυτός ο μήνας, ο Αύγουστος θα είναι ο μήνας των εκπλήξεων στις συνταγές μου;;; Θα σας βάλω ό,τι μπορείτε να φανταστείτε!!! Είδατε; Μέχρι και σαλάτα με κάστανα σας έδωσα καλοκαιριάτικα, τι άλλο θα δείτε;;;....Θα δούμε φίλοι μου αγαπημένοι από όλο τον κόσμο...εδώ θα πω μερικές χώρες που με διαβάζουν, που μαγειρεύουν μαζί μου, μη νομίζετε ότι θα τα θυμηθώ όλα, αλλά άνθρωπος είμαι και ξεχνάω....πολλά...
Πρώτα;; η Ελλάδα μας, η Κύπρος, η Ολλανδία, η Φιλανδία, η Αυστραλία, η Νορβηγία, η Αφρική, η Κίνα, η Γερμανία, η Πολωνία,η Βουλγαρία, η Αλβανία, η Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ουκρανία, η Ουγγαρία και ...και ......Σας ευχαριστώ από καρδιάς 100.000.000 ευχαριστώ δεν φτάνουν ......πιστεύω να συνεχίσω και να με ακολουθείτε...


 Υλικά:

  • 2 κιλά ψάρια [ να βάλετε ό,τι ψάρι σας αρέσει ], σκορπίδια, μπακαλιάρο, κοκκινόψαρο κλπ.
  • 5 - 6  πατάτες [ καθαρισμένες και κομμένες ]
  • 2 – 3 ξερά κρεμμύδια [ κομμένα σε κομμάτια ]
  • 3 καρότα [ κομμένα σε ροδέλες ]
  • 2 ματσάκια σέλινο [ χοντροκομμένο ]
  • 1/2 ποτήρι του νερό ελαιόλαδο
  • 2 μέτριες ντομάτες [ κομμένες σε μικρά κομμάτια ]
  • αλάτι -πιπέρι
  • το χυμό από 2 μέτρια λεμόνια [ ίσως να θέλετε εσείς περισσότερο ]
  • 2 αυγά [ χτυπημένα ]


Εκτέλεση:

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε πρώτα τα κομμένα κρεμμύδια και σε στρώσεις τα υπόλοιπα υλικά: το σέλινο, τα καρότα, τις πατάτες και από πάνω τις κομμένες ντομάτες. Βάζουμε το λάδι μας και  μπόλικο νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά μας και να πάρουν μια  καλή βράση για 15 με 20 λεπτά περίπου. Κατόπιν βάζουμε τα ψάρια μας από πάνω, ρίχνουμε το αλάτι που θέλουμε και εάν  χρειαστεί συμπληρώνουμε και άλλο νερό [μην ξεχνάμε να είναι ζεστό για να μην σταματάει η βράση του φαγητού μας]. Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και χαμηλώνουμε τη φωτιά μας μέχρι να ψηθεί [το καπάκι να μην το κλείσουμε εντελώς να του δώσουμε ένα αέρα], όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο το κλείνουμε και το βγάζουμε από το μάτι της κουζίνα μας. Παίρνουμε μια μεγάλη πιατέλα και βάζουμε όλα τα κομμάτια από τα ψημένα μας υλικά και με προσοχή για να μην μας σπάσουν. Σε ένα άλλο βάζουμε και τα ψημένα ψάρια. Βάζουμε  μερικά κομμάτια όπως καρότα, ντομάτα, κρεμμύδια, δύο κομμάτια πατάτας, λίγο σέλινο και τα περνάμε από το μπλέντερ να λιώσουν και το ρίχνουμε μέσα στη σούπα, έτσι έχει από όλες τις γεύσεις που έχουμε βάλει μέσα, οπότε τα παιδιά που δεν τρώνε κάτι από εκεί τρώγοντας σούπα είναι σαν να τρώνε απ' όλα.
    Χτυπάμε τα αυγά με το χυμό των λεμονιών καλά, παίρνουμε λίγο–λίγο από το ζουμί της  σούπας και το ρίχνουμε σιγά – σιγά μέσα στο αυγό και το χτυπάμε συνεχώς για να μην μας κόψει. Αφού έχουμε  αυγοκόψει τη σούπα μας, την προσφέρουμε σε πιάτα με λίγο λεμόνι κομμένο σε φέτες  [σε περίπτωση που θέλει κάποιος να βάλει  επιπλέον] και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.
Μην ξεχνάτε η σούπα θέλει  ένα καλό και φρέσκο ψωμί για παπάρες.

                                                                          Καλή σας όρεξη,

                                                                               Μαριλένα        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου