CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2013

Γρανίτα καρπούζι

Καλοκαιράκι!! Καρπούζια όλο μέλι και  νοστιμιά, όλοι τα τρώμε για μικρούς και μεγάλους, δεν κάνουμε καμιά γρανίτα; Μπορούμε με όλα σχεδόν τα φρούτα που υπάρχουν, πεπόνια; φράουλες; μάνγκο; καρπούζια; βερίκοκα ροδάκινα; λεμόνια; Ας κάνουνε εδώ εμείς παρέα τη γρανίτα από καρπούζι και μετά θα κάνουμε και από άλλο φρούτο, αυτή είναι και εύκολη και γρήγορη.


Υλικά:
  • 800 γραμμάρια καρπούζι (χωρίς τους καρπούς, η σάρκα του μόνο)
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

Εκτέλεση:

Βάζουμε το καρπούζι με τη ζάχαρη στο μπλέντερ μέχρι να μας γίνει ένας πολτός (προσοχή όχι πολύ νερουλός), για περίπου 2 λεπτά. Σταματώ το μπλέντερ και ρίχνω μέσα το χυμό από το λεμόνι και το ανακατεύω με το κουτάλι, βάζω το μείγμα σε ένα μπολ και το βάζω στην κατάψυξη, μετά από 2-3 ώρες τον ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι και ξανά στην κατάψυξη, αυτή την διαδικασία την επαναλαμβάνω 2  φορές. Αυτό ήταν, τώρα μπορούμε να την σερβίρουμε είτε σε μπολ, είτε σε ποτήρια ή την πρώτη φορά που θα την ανακατέψουμε την βάζουμε σε θήκες μικρές, ατομικές και τις προσφέρουμε στα μικρά και μεγάλα παιδιά.
                   Κάντε μπόλικα μπάνια και να περνάτε καλά με την παρέα σας είτε μόνοι σας.
                                                                     Μαριλένα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου