CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Τσουρέκι Πασχαλινό με άρωμα πορτοκαλιού (εύκολο και νόστιμο)

Καλό μήνα, μπήκε ο μήνας των λουλουδιών, του Πάσχα για φέτος, αρχίζει να μυρίζει το σπίτι μας Άνοιξη, Πάσχα, ο Μάιος ο μήνας μου.
Πάσχα  οι βιτρίνες άρχισαν να στολίζονται, να βάζουν τα πασχαλινά τους, ας κάνουμε και εμείς το ίδιο στα  σπίτια μας. Έτσι λοιπόν κάνουμε και στην κουζίνα μας, ψάχνουμε να βρούμε τις συνταγές μας, τα υλικά μας και να πάμε για ψώνια, μην ξεχνάτε αύριο βάφουμε τα Πασχαλινά μας  αβγά, ψωνίζουμε και τα υλικά που θα χρειαστούμε για τα τσουρέκια μας, τα πασχαλινά μας ψωμιά και πάει λέγοντας....Σας γράφω σήμερα για ένα εύκολο, γρήγορο και νόστιμο τσουρέκι να κάνετε, θα σας γράψω και για τα πασχαλινά σας αβγά, πιστεύω να τα προλάβω είμαι αυτές τις μέρες πολύ πιεσμένη με τις δουλειές που πρέπει να κάνω και καταλαβαίνετε ότι πρέπει να τα προλάβω όλαααααα.......πάμε λοιπόν για γράψιμο και τα λέμε ξανά σε λίγοοο...



Υλικά:
  • 500 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 σακουλάκι ξηρή μαγιά
  • 120 γραμμάρια βούτυρο
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 πορτοκάλι, το ξύσμα του
  • 250 ml γάλα χλιαρό για να φουσκώσει 
  • 2 αβγά (τα χτυπάμε πριν τα ρίξουμε στο ζυμάρι μας)
  • 1 πρέζα αλάτι 
Για την επάλειψη:

  • 100 γραμμάρια φιλέ αμυγδάλου
  • 1 αβγό για την επάλειψη

Εκτέλεση:

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα με την μαγιά και τη διαλύουμε, μετά προσθέτουμε: το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα χτυπημένα αβγά τα ανακατεύουμε καλά, τώρα προσθέτoυμε το αλάτι, το αλεύρι σιγά-σιγά, το ξύσμα του πορτοκαλιού και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη.
Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος αφού την σκεπάσουμε με μια καθαρή πετσέτα, περιμένουμε να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 1 ώρα. Αφού διπλασιαστεί χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε 2 κομμάτια, εδώ τώρα εάν θέλετε το κάνετε σε 2 διαφορετικά σχέδια, το ένα κάνετε την κλασική πλεξούδα, δηλ. χωρίζετε το ένα κομμάτι σε 3, το κάνετε 3 μπαστουνάκια και δημιουργείτε μια κλασική πλεξούδα, το άλλο κομμάτι το κάνετε ή το ίδιο ή κάποιο σχέδιο που θα σας αρέσει, αφού τα κάνετε τα σχέδια που θέλετε θα τα σκεπάσετε με την πετσέτα, τα αφήνετε για 1 ώρα περιπου να σας φουσκώσουν, τα αβγόνετε, ρίχνετε το φιλέ, αφού φουσκώσουν έχετε προθερμάνει τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς και τα ψήνετε για 30 -40 λεπτά περίπου, προσοχή δεν ανοιγοκλείνουμε τον φούρνο μας όταν τα ψήνουμε, πρώτον γιατί η αλλαγή της θερμοκρασίας θα τα ξεφουσκώσει και δεύτερον γιατί χάνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου και δεν ψήνονται έτσι που πρέπει. Μόλις ψηθούν θα τα τοποθετήσετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν, αυτό ήταν παιδιά, δύσκολο; Μη μου πείτε....
Καλή σας επιτυχία και καλή απόλαυση με τέτοια τσουρέκια που θα φτιάξετε φέτος το Πάσχα.
Καλό σας Πάσχα και καλή σας Ανάσταση σε όλους, με την αληθινή μου Αγάπη σε όλους εσάς,
                                                                         ΜΑΡΙΛΕΝΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου