CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Κεφτέδες μεγάλοι στη σχάρα

Τί, έχουμε ξεχάσει να κάνουμε μεγάλα κεφτέδια στη σχάρα του φούρνου  μας; Σήμερα λέω να σας τους θυμίσω, γιατί είναι η λατρεία μικρών και μεγάλων παιδιών, άμα πάρετε και σουβλακόπιτες από το σουπερ-μάρκετ, πατάτες τηγανητές, γιαούρτι  και μουστάρδα θα είναι το καλύτερο τους, γιατί για εμάς τους μεγάλους; Θα μας κακοπάει να τα φάμε;



Υλικά:
  • 700 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
  • 300 γραμμάρια χοιρινός κιμάς
  • 1 φέτα μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 σφηνάκι ρακί
  • ½  κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 κουταλιές της σούπας λάδι


Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, βάζουμε το μείγμα μας στο ψυγείο για να σφίξει λίγο, περίπου 30 λεπτά, το βγάζουμε από το ψυγείο και προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς, τους πλάθουμε αρκετά μεγάλους και αλείφουμε τα χέρια μας με λάδι και τους λαδώνουμε, τους βάζουμε στην καυτή μας σχάρα και τους ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, προσέχουμε να μην μας καούν. Τους γυρίζουμε μετά από 15 λεπτά, παίρνουν χρώμα και εν τω μεταξύ κάνουμε μια πράσινη σαλάτα, τις σουβλακόπιτες και μια τηγανητή πατάτα. Επάνω στο τραπέζι μας βάζουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα και καλή μας όρεξη με τους μικρούς και μεγάλους να γλύφουν τα δάχτυλά τους. Εάν ήταν τώρα τα ανίψια μου από την Αθήνα η Μελίνα και ο Κωνσταντίνος θα μας έκαναν παρέα να τρώγαμε μαζί, γι' αυτό τους λέω:
                                    Καλή σας όρεξη και κοπιάστε…
                                                                         Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου