CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Στρούντελ,νόστιμο γλυκάκι με μήλα και γρήγορο

Ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα!Συνταγές με κύριο συστατικό αυτό το νόστιμο φρούτο, υπάρχουν πολλές!Το τρώνε μικροί και μεγάλοι,δεν το τρώμε μόνο σαν φρούτο αλλά και σε σαλάτες (σας έχω δώσει συνταγή), γλυκά με μέλι,παγωτό,καραμελωμένα και πάει λέγοντας...σήμερα θα σας δώσω μια συνταγή που για πρώτη φορά την είχα φάει στη Γερμανία (στο Αμβούργο)πριν πολλά-πολλά χρόνια,είναι η συνταγή που θα την ξέρετε πολλοί.Είναι η συνταγή που έχει πολλές παραλλαγές και ο κάθε ένας την κάνει με τον τρόπο που θέλει και που του αρέσει,ας την κάνουμε και εμείς με τον τρόπο που την κάνω και αρέσει σε πολλούς που την έχουν δοκιμάσει στο σπίτι μου.

Υλικά:
  • 3 μήλα κόκκινα (τα πλένουμε και τα κόβουμε σε κομμάτια μικρούς κύβους)
  • 8 φύλλα κρούστας
  • 1 κουταλιά της σούπας λεμόνι(ο χυμός του)
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα
  • 100 γραμμάρια καρυδόψιχα
  • 1/2 ποτήρι του κρασιού σταφίδες
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 100 γραμμάρια βιτάμ λιωμένο
  • 1 λαδόκολλα
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη (την ρίχνουμε στο στρούντελ μας αφού ψηθεί)

Εκτέλεση:

Αφού έχουμε καθαρίσει και πλύνει τα μήλα μας τα ραντίζουμε με το λεμόνι για να μην μας μαυρίσουν,προσθέτουμε τις σταφίδες,την καρυδόψιχα,τη ζάχαρη και την κανέλα,τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και τα αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου έτσι ώστε να πάνε τα αρώματα παντού.
Ξεδιπλώνουμε τα φύλλα κρούστα και τα αλείφουμε ένα- ένα με το λιωμένο βιτάμ,το ένα μπαίνει επάνω στο άλλο μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα,ρίχνουμε επάνω στα φύλλα το μείγμα που έχουμε κάνει με τα υπόλοιπα υλικά μας και τα κάνουμε ένα ρολό,θα πρέπει να προσέξουμε εδώ ώστε το ρολό μας να είναι κάπως σφικτό και να μην μας ανοίξει όταν θα το ψήνουμε στο φούρνο.
Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί μας και το αλείφουμε με λίγο βιτάμ,επάνω στο στρούντελ ρίχνω λίγη ζάχαρη για να μου καραμελώσει,εάν εσείς δεν θέλετε μην βάλετε,και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο,στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου να πάρει ένα ξανθωπό χρώμα,δεν το κόβουμε αμέσως,το αφήνουμε να σταθεί για λίγο,του ρίχνουμε λίγη άχνη ζάχαρη και το προσφέρουμε είτε σκέτο είτε με παγωτό κρέμα,πηγαίνει καταπληκτικά.                                                                
                                                                  
Πως συντηρούμε το στρούντελ στη κατάψυξη
Αφού το έχουμε έτοιμο,το βάζουμε σε χαρτί ψησίματος(λαδόκολλα),το κλείνουμε καλά-καλά και το βάζουμε στην κατάψυξη για λίγο χρονικό διάστημα,θα πρέπει να το έχετε βγάλει από την κατάψυξη πολλή ώρα πριν το ψήσιμο, έτσι ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

    Καλή σας όρεξη.
                                                          Μαριλένα

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα Μαριλένα, χαίρομαι που σε βρήκα, ψάχνοντας συμβουλές για λεμόνια. Μένω κι εγώ στο Ηράκλειο και με τον σημερινό νότο έπεσαν όλα τα λεμόνια. Θα τα κάνω λοιπόν λεμονάδα να τελειώνω και παγάκια! Μπορείς να επισκεφτείς τα μπλογκ μου και να τα λέμε! Το δικό σου είναι πολύ ωραίο και θα το συμβουλεύομαι. Πάντα κάτι παραπάνω μαθαίνεις, όσα και να γνωρίζεις! Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να εισαι καλα,σε ευχαριστω που σου αρεσει το μπλογκ μου, φυσικα και θα επισκευτω και το δικο σου,καλο σου βραδυ και πιστευω να τα λεμε συχνα, τα φιλια μου και για σενα ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

      Διαγραφή