CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Ζαμπονοτυροπατατοκατάσταση στο φούρνο

Υλικά:


  • 1 1/2 κιλό πατάτες  [ τις καθαρίζετε και τις κόβετε σε ροδέλες ]
  • 200 γραμ. τυρί κασέρι
  • 200 γραμ. τυρί κεφαλοτύρι
  • 100 γραμ. τυρί γκούντα
  • 5 φέτες ζαμπόν
  • 200 ml. κρέμα γάλακτος [ 1 μικρή συσκευασία ]
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λάδι


Σ' ένα τηγάνι βάζουμε λάδι και τηγανίζουμε ελαφριά τις πατάτες που έχουμε καθαρίσει και κόψει σε ροδέλες. Βάζουμε ελάχιστο αλάτι διότι τα τυριά που θα βάλουμε είναι αλμυρά., από πάνω βάζουμε το ζαμπόν (το έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια) προσθέτουμε όλα τα τυριά τα οποία τα έχουμε κόψει σε κύβους ή εάν θέλετε τρίψτε τα στον τρίφτη (ότι μας είναι εύκολο και πιο γρήγορο). Το επαναλαμβάνουμε το ίδιο. Στην πρώτη στρώση θα βάλουμε από όλα, μετά στην δεύτερη βάζουμε μόνο ζαμπόν και στην τελευταία στρώση βάζουμε πάλι από όλα. Πασπαλίζουμε στην τελευταία σειρά τα τυριά μας τα τελευταία που έχουν μείνει. Στην τελευταία στρώση ρίχνουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος όπως είναι (δεν χρειάζεται να την χτυπήσετε). Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 200 με 220 βαθμούς και το ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά περίπου.Τρώγεται αμέσως και με τι άλλο αλήθεια εκτός από μια παγωμένη μπίρα και φυσικά καλή παρέα.

Προσοχή στην τελευταία στρώση εγώ δεν βάζω ζαμπόν,  μόνο ότι τυριά μου έχουν μείνει και το ίδιο ισχύει και με τα είδη των τυριών που βάζω μέσα στο φαγητό μου . Απλώς εγώ χρησιμοποιώ αυτά τα είδη  εάν  τώρα,  εσείς  έχετε άλλα , μπορείτε να τα βάλετε αρκεί τα τυριά αυτά να λιώνουν στο ψήσιμο.



Καλή σας όρεξη.               

                                                                                Μαριλένα   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου