CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2013

Τηγανίτες από μήλο με κανέλα, καρύδια και μέλι Dinas

Πού είναι αυτή η εποχή που καθόμαστε γύρω-γύρω από τη σόμπα ή από το μαγκάλι όλοι η
οικογένεια μαζί, η μαμά Πελαγία μας τους έφτιαχνε, όπως και τις αυγοφέτες αν θυμάστε, και ο μπαμπάς ο Κώστας μας έλεγε φάτε τις τώρα που είναι ζεστές γιατί τώρα καταλαβαίνετε τη  νοστιμιά τους.
Πω!...Πω!!..τι θυμήθηκα τώρα;;;...

Υλικά:
  • 2 μήλα (τα καθαρίζουμε και τα τρίβουμε στον τρίφτη της ντομάτας)
  • 1/2 κουταλάκι του καφέ αλάτι
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή ποτό που αρέσει σε σας (εάν είναι για παιδιά να μην είναι δυνατό)
  • 3-4 κουταλιές της σούπας νερό
  • λάδι για  το τηγάνι

Για επάλειψη:
  • μέλι Dina΄s
  • κανέλα
  • καρύδια

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το αλεύρι, τα ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε  τώρα το αλεύρι σιγά-σιγά όλο και ανακατεύουμε. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι, ανοίγουμε τη φωτιά περιμένοντας το λάδι να κάψει. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε κουταλιά-κουταλιά και το ρίχνουμε μέσα στο καυτό λάδι (προσέχοντας να μην μας πιτσιλίσει  και καούμε), τους γυρίζουμε και είναι έτοιμοι όταν θα έχουν πάρει ξανθωπό χρώμα. Τους βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας. Τους σερβίρουμε στο πιάτο με μέλι και για να δώσουμε μία άλλη νότα νοστιμιάς στους τηγανίτες μας με μήλο θα πασπαλίσετε με κανέλα και κοπανισμένα καρύδια, εάν όχι βάλτε αυτό που σας αρέσει περισσότερο από όλα αυτά που σας γράφω, επάνω από τους τηγανίτες.

                                                              Καλή σας όρεξη

                                                                                  Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου