CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Γεμιστές φλογέρες με φέτα, δυόσμο και φύλλο κρούστας

Φλογέρες, δυόσμος, φέτα για κάτι εύκολο και γρήγορο για την παρέα μας. Μπορείτε να τις ετοιμάσετε από τη προηγούμενη μέρα και να τις ψήσετε άνετα την άλλη μέρα που θα τις χρειαστείτε, απλά βάλτε τις στην κατάψυξη. Καλά να περάσετε.


Υλικά:
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 500 γραμμάρια φέτα
  • 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 αβγά (τα χτυπώ)
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζω την φέτα και την λιώνω με ένα πιρούνι, το πιπέρι (όσο εσείς θέλετε βάλτε), τα αβγά και τα ανακατεύω μαζί  με τον δυόσμο καλά με το πιρούνι, τα αφήνω στην άκρη. Έχει έρθει το φύλλο κρούστας σε θερμοκρασία δωματίου, το ανοίγω επάνω  στον πάγκο, βγάζω ανά δύο τα φύλλα και τα κόβω σε λωρίδες 2-4 (ανάλογα το μέγεθος που θέλετε, εγώ τα κάνω 3 κομμάτια), βάζω 1 κουταλιά της σούπας γέμιση στο κάθε φύλλο, τις τυλίγω σαν μικρά πουράκια και προσέχω να κλείνω τις άκρες τους καλά για να μην μας αδειάσουν όταν θα τις ψήνουμε  στο τηγάνι μας. Θα κλείσετε τις άκρες με ένα πινέλο, χρησιμοποιώντας λίγο νερό και τις κλείνετε σαν τα πουράκια. Βάζω το λάδι στο τηγάνι και χαρτί κουζίνας σε μία πιατέλα. Ζεσταίνω το λάδι (καυτό να είναι) και αρχίζω να τις βάζω σιγά-σιγά και λίγες-λίγες έτσι ώστε να μπορώ να τις γυρίζω μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα και τις τοποθετώ στην πιατέλα μου μέσα, είναι έτοιμες , σε 3-4 λεπτά της ώρας.
                                           Καλή σας όρεξη, με λίγη ρακί και καλή παρέα.
                                                             Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου