CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013

Τόνος ψάρι στο φούρνο



Τώρα το Καλοκαίρι που υπάρχουν τόσα μα τόσα φρέσκα ψάρια, λέω να κάνουμε και καμιά συνταγή αφού μου τη ζήτησαν από την όμορφη Ρόδο ο γλυκούλης μας ο Κωστής και του την αφιερώνω με αγάπη. Θέλεις να κάνεις μου είπες ψάρι τόνο στο φούρνο; Λοιπόν δεν είναι καθόλου δύσκολο πες το στη Ρούλα σου και θα φάτε νόστιμο, εύκολο και ένα γρήγορο φαγητό στο φούρνο!!
Πάρτε και ένα μπουκάλι άσπρο κρασί, πηγαίνει με τον τόνο. Πάμε λοιπόν και μην καθυστερούμε στην κουζίνα μας.


Υλικά:
  • 1 κιλό τόνο, καθαρισμένο
  • 1-2 λεμόνια (το ένα το κόβουμε σε λεπτές φέτες)
  • 4 μεγάλες ντομάτες ώριμες και κομμένες σε ροδέλες
  • 8 πατάτες τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε φέτες μέτριες
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε ροδέλες
  • 5-6 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι, λάδι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα ψάρια και όλα τα λαχανικά. Σε ένα ταψί βάζουμε 5-6 κομμάτια ντομάτας και από πάνω βάζουμε το ψάρι, το μαϊντανό και τις υπόλοιπες ντομάτες για να σκεπαστεί το ψάρι και να μην μας καεί.
'Έχουμε κόψει τις πατάτες και το κρεμμύδι σε ένα μπολ μέσα και ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το χυμό από το ένα λεμόνι και το λάδι, τα ανακατεύουμε καλά και τα ρίχνουμε πάνω από το ψάρι και τις πατάτες τις βάζουμε γύρω-γύρω από το ψάρι, τις φέτες από το λεμόνι τις βάζουμε από δω και από κει, ρίχνουμε και 1 φλιτζάνι του καφέ (μικρό) ζεστό νερό και το βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθεί, περίπου 50 λεπτά. Στο πιάτο βάζουμε τον τόνο με τα λαχανικά και γύρω γύρω διακοσμούμε με τις φέτες λεμονιού.
Το σερβίρουμε με μια χωριάτικη σαλάτα και άσπρο κρασάκι και ....
                              Στην υγειά σας.
                                    Μαριλένα


Και αυτό για εσάς από εμένα με αγάπη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου