CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Τα μπιφτέκια της Μαριλένας














Υλικά:
  • 1 κιλό κιμάς [ 600 γραμ. Μοσχαρίσιος και τα 400 γραμ. Χοιρινός κιμάς ]
  • 2 κρεμμύδια ξερά [ τα τρίβετε στον τρίφτη ]
  • 1 μέτρια ντομάτα ξυστή ή στο μπλέντερ
  • 1 αυγό
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός [ το ψιλοκόβετε ]
  • 3 – 4 μπαγιάτικο ψωμί [ το έχετε βρέξει και το έχετε στύψει δυνατά για να βγει όλο το νερό ]
  • 1 ποτηράκι ρακί [ σφηνάκι ]
  • ελάχιστο κύμινο
  • 1/2 ποτήρι του κρασιού λάδι
  • ρίγανη -πιπέρι-αλάτι
  • 5 – 6 σταγόνες λεμόνι



Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζετε τα υλικά όλα μαζί και τα ανακατεύετε καλά–καλά για να πάνε παντού όλες οι γεύσεις των υλικών που έχουμε. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου για να ξεκουραστεί πριν το χρησιμοποιήσουμε και σ'αυτό το στάδιο μπορούμε να το βάλουμε στο ψυγείο μας και να το χρησιμοποιήσουμε την άλλη μέρα ή ακόμα και να τα πλάσουμε και να τα φυλάξουμε στην κατάψυξη και να τα χρησιμοποιήσουμε σε 1 – 2 βδομάδες, όταν δεν θα έχουμε στο σπίτι κάτι και βιαζόμαστε να μαγειρέψουμε.


Όταν έρθει η ώρα να τα πλάσετε, βάζετε ένα κομμάτι λαδόκολλα στο ταψί σας και βάζετε επάνω τα μπιφτέκια σας και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 40 λεπτά περίπου.



Κάνετε και μια σαλάτα ή τηγανητές πατάτες και τα προσφέρετε στους φίλους σας με μια παγωμένη μπύρα.



*Τα ίδια μπιφτέκια μπορείτε να τα βάλετε στο φούρνο σας με πατάτες [φούρνου] προσθέτοντας μερικά ντοματίνια σε διάφορα σημεία του ταψιού σας επάνω στα μπιφτέκια και έτσι παίρνουν μια πολύ ιδιαίτερη γεύση, βάζετε και λίγο νερό για να ψηθούν οι πατάτες [τις πατάτες τις έχουμε κόψει στρογγυλές]. Κοιτάζουμε πότε-πότε το φαγητό μας μήπως και χρειαστεί λίγο νερό ακόμα.
Καλή σας όρεξη.

                                                                                                                                   Μαριλένα



2 σχόλια: