CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 19 Αυγούστου 2012

Μπεσαμέλ




Γεια σας .Σήμερα θα σας πω για την κρέμα ΜΠΕΣΑΜΕΛ που όπως ξέρετε είναι η κρέμα που την χρησιμοποιούμε για πάρα πολλά φαγητά όπως το παστίτσιο, τα παπουτσάκια, τις γεμιστές πατάτες με τυριά, στις πατάτες με διάφορα λαχανικά και , και ...και...





Υλικά:
  • 1 λίτρο γάλα
  • 3 κουταλιές της σούπας φυτίνη
  • 3 κουταλιές της σούπας βιτάμ
  • 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί τριμμένο
  • αλάτι ,πιπέρι
  • έξτρα για επάνω από την μπεσαμέλ θέλουμε 3 κουταλιές της σούπας τυρί τριμμένο
  • φρυγανιά τριμμένη


Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βιτάμ και τη φυτίνη, ανοίγουμε η φωτιά και μόλις αρχίζει να λιώνει ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνεχώς γιατί η κρέμα σβολιάζει [ προσοχή μην την αφήσετε και κάνετε κάτι άλλο ], ρίχνουμε το γάλα και μαζί και τους δύο κρόκους και ξανά ανακάτεμα καλό και γρήγορο [με ξύλινη κουτάλα ].









Τώρα ρίχνουμε και το τριμμένο τυρί, το αλάτι και το πιπέρι το ανακατεύουμε καλά και αφού αρχίζει να πήζει , κλείνουμε τη φωτιά την ανακατεύουμε και την ρίχνουμε αμέσως στο παστίτσιο ή σε όποιο φαγητό θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε.





Αφού ρίξουμε την μπεσαμέλ στο φαγητό μας, από πάνω ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά και το έξτρα τριμμένο τυρί. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο μας στους 220 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου [ θα δείτε να έχει πάρει ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα.









Προσοχή η μπεσαμέλ θέλει σιγανή φωτιά και συνεχώς ανακάτεμα, εάν τώρα σας βγει αραιή θα της προσθέσετε λίγο τυρί ή λίγο αλεύρι, ή εάν σας βγει σφιχτή της προσθέτετε λίγο γάλα.

Καλή σας όρεξη.

                                                                                                                                    Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου