CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Γρήγορες φετόπιτες τηγανιού



Υλικά:



  • 300 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
  • λίγο αλάτι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό
  • 200 γραμμάρια φέτα [που την έχετε κόψει μικρά – μικρά κομμάτια]
  • 15 ελιές χωρίς κουκούτσια [τις κόβετε]
  • λάδι για το τηγάνι [ελάχιστο θα βάζετε κάθε φορά που θα ψήνετε μερικές, για να μην σας μαυρίσουν καθώς θα τις τηγανίζετε ] 


Εκτέλεση:



Παίρνετε μία λεκάνη και βάζετε μέσα το αλάτι και το αλεύρι και τα ανακατεύετε. Κατόπιν ρίχνουμε μέσα το λάδι μας ζυμώνουμε ρίχνοντας σιγά – σιγά το χλιαρό νερό, μέχρι να κάνουμε ένα ζυμάρι που δεν κολλάει στα χέρια μας και θα μπορούμε να το ζυμώνουμε με το χέρι μας.
Αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου το ζυμάρι μας να ξεκουραστεί και μετά το μοιράζουμε σε ίσα μικρά κομμάτια, ανοίγουμε το κάθε κομμάτι από ζυμάρι με το χέρι μας ή εάν θέλετε με ένα μπουκάλι άδειο για να μην ψάχνετε ξυλίκι [κάτι γρήγορο, έτσι το κάνω όταν βιάζομαι]. Σε κάθε κομμάτι που έχετε ανοίξει βάζετε μέσα λίγη φέτα και το κάνετε κάτι σαν κεφτέ στρογγυλό το χτυπάτε με την παλάμη σας για να γίνει μία πλακέ πίτα και το βάζετε σε μια καθαρή πετσέτα μέχρι να τελειώσουν όλες οι φέτες και σε μερικές βάζετε τι ψιλοκομμένες ελιές.
Ζεσταίνουμε το τηγάνι με λίγο λάδι και αρχίζουμε να ψήνουμε τις φετόπιτες 3 με 4 λεπτά από την κάθε μεριά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ξανθό χρώμα και προσοχή να ψήνονται από μέσα.
Τις φετόπιτες μπορείτε να τις πάρετε στην παραλία αλλά και όταν ανοίξουν τα σχολεία να τα παίρνουν τα παιδιά σας για κολατσιό, να τις έχετε για μια εκδρομή ή όπου εσείς θέλετε τις προσφέρετε. Είναι πεντανόστιμες και εύκολες.



Καλή σας όρεξη!


                                                                                                                                   Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου