CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012

Κολοκυθάκια τηγανητά


Υλικά:
  • 1 κιλό κολοκύθια μέτρια
  • 1 μπύρα
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι περίπου [ότι έχεις για να τα αλευρώσεις]
  • αλάτι
  • λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση:
 

Παίρνουμε τα κολοκύθια και τα πλένουμε, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να φύγουν τα νερά τους από το πλύσιμο. Τα αφήνουμε στην άκρη για κάμποση ώρα. Σε ένα μπολ βάζουμε την μισή μπύρα και αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να γίνει ο χυλός [κουρκούτι], όχι πολύ πηχτός εάν χρειαστεί βάζουμε και άλλη μπύρα. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί, αλατίζουμε τα κολοκύθια και αρχίζουμε να τα περνάμε λίγα- λίγα από το κουρκούτι. Τα τηγανίζουμε και τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσουν το λάδι από το τηγάνισμα. Αφού τα ψήσουμε όλα τα βάζουμε σε μία πιατέλα και τα προσφέρουμε με πατάτες τηγανητές, με σκορδαλιά ή ακόμα και σκέτα με μια κρύα μπύρα.


Καλή σας όρεξη.



                                                                                                                               Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου