CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Ομελέτα

  Καλοκαίρι και πολλοί φίλοι στο σπίτι μας! Τι θα κάνουμε για να τους ευχαριστήσουμε;;.. Όλοι έχουμε αυγά και ένα κομμάτι τυρί ή φέτα στο ψυγείο μας, ας τους κάνουμε λοιπόν μια ομελέτα γρήγορη και νόστιμη.






Υλικά:
  • 1 κιλό πατάτες [τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε μικρές και λεπτές φέτες]
  • 2-3 κολοκύθια [ τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες λεπτές ]
  • 3 – 4 αυγά [τα χτυπάμε σε ένα βαθύ πιάτο ή σε μια λεκάνη]
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί τριμμένο ή φέτα που την κάνουμε με το χέρι μας μικρά κομμάτια
  • πιπέρι-αλάτι
  • λάδι για το τηγάνι [οι πατάτες να έχουν μπόλικο λάδι για να μας ψηθούν καλά ]

Εκτέλεση:

Αφού έχετε κόψει τις πατάτες σας [πολύ μικρές] τις βάζετε σε ένα σουρωτήρι για να φύγουν τα νερά που έχουν, βάζετε το λάδι στο τηγάνι σας και ανοίγετε την κουζίνα σας .








Όταν ζεσταθεί το λάδι και είναι έτοιμο ρίχνετε τις πατάτες, τις ανακατεύετε συνεχώς για να αρχίζουν να κομματιάζονται και να ψηθούν καλά από μέσα [εγώ τις κάνω έτσι] με μια ξύλινη κουτάλα πάντα και προσθέτετε και τα κολοκύθια. Ψήνονται από μέσα καλά και παίρνουν από όλες τις γεύσεις.


Όταν είναι έτοιμες [βγάζω το πολύ λάδι και τους αφήνω λίγο] χτυπώ τα αυγά μαζί με το αλάτι, το πιπέρι, το γάλα και το τριμμένο τυρί και το ρίχνω να πάει παντού, γύρω – γύρω από τις πατάτες.



 Το αφήνω για 2-3 λεπτά και μετά χαμηλώνω την φωτιά [δεν το ανακατεύω τώρα καθόλου], κουνάω το τηγάνι με το χέρι μου για να πάνε παντού τα υλικά που έχω βάλει και αφού το σηκώσω από την μία μεριά με ένα πιρούνι για να δω αν είναι έτοιμη την γυρίζω με ένα πιάτο ή με ένα πώμα του τηγανιού και την ψήνω και από την άλλη μεριά. Αφού ψηθεί και από την άλλη μεριά τη βγάζω από την φωτιά και την σερβίρω με μια χωριάτικη σαλάτα και με μία κρύα μπίρα.


                 



















Στην υγειά σας και καλή σας όρεξη.

                                                                                                                                       Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου