CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2012

Παστίτσιο






Υλικά:


  • 1 πακέτο πένες
  • 800 γραμμάρια κιμά [τα 300 γραμμάρια μοσχαρίσιο και τα 500 γραμμάρια χοιρινός κιμά]
  • 2 μέτρια κρεμμύδια [τα έχουμε ψιλοκόψει]
  • 3 ντομάτες [τριμμένες]
  • 2-3 κουταλιές της σούπας πελτέ
  • 1/2 ποτήρι του νερού κρασί [ ότι έχετε κόκκινο ή άσπρο ]
  • 150 γραμμάρια τριμμένο τυρί [ότι τυρί σας αρέσει αλλά να λιώνει]
  • λάδι [για τον κιμά]
  • 4-5 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά 




Εκτέλεση:




ΠΕΝΕΣ
Σε μία κατσαρόλα μεγάλη βράζετε τις πένες, όταν ψηθούν τις σουρώνετε και τις βάζετε μέσα στο ταψί που θα κάνετε το παστίτσιο σας και τις αλατίζετε.



ΚΙΜΑΣ
Στη κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το κιμά μας και ανακατεύετε με μία ξύλινη κουτάλα, αφού πάρει μια βράση ρίχνουμε μέσα την τριμμένη ντομάτα, το πελτέ και ανακατεύουμε ξανά. Τώρα ρίχνουμε και το κρασί μας και χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα για λίγο και σε 10 περίπου λεπτά ρίχνουμε λίγο νεράκι και αφήνουμε να ψηθεί καλά ο κιμάς μας περίπου 40 λεπτά. Θέλουμε να μείνει ζουμί με το κιμά μας και να μην είναι στεγνός.
Τώρα που ο κιμάς σας είναι έτοιμος τον ρίχνετε πάνω από τα μακαρόνια σιγά-σιγά και τα ανακατεύετε [όπως βλέπετε στις φωτογραφίες μου], τα στρώνετε καλά και ρίχνετε από πάνω λίγο τυρί τριμμένο.





Κάνετε την μπεσαμέλ όπως θα σας πω στην επόμενη ανάρτησή μου, την ρίχνετε από πάνω και πάνω από την μπεσαμέλ βάζετε το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και λίγη φρυγανιά τριμμένη. Έχετε προθερμάνει το φούρνο σας στους 220 βαθμούς και το ψήνετε περίπου 40 λεπτά [να δείτε να έχει πάρει ένα ωραίο ξανθό χρώμα].











Το προσφέρετε με μια σαλάτα και όπως πάντα καλή σας όρεξη.



                                                                                                                                            Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου