CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Σαλιγκάρια (χοχλιοί) στην κατάψυξη



Βάζετε μία μεγάλη ποσότητα σαλιγκάρια στον νεροχύτη σας και τους ρίχνετε λίγο νερό για να αρχίζουν να περπατάνε, όσα σαλιγκάρια δεν ανοίξουν τα πετάμε στα σκουπίδια, εν τω μεταξύ έχουμε βάλει νερό σε μια κατσαρόλα και λίγο αλάτι, μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε μέσα τα σαλιγκάρια μας και τα βράζουμε για 15 λεπτά περίπου[προσοχή μην κλείσετε το πώμα της κατσαρόλας γιατί φουσκώνουν και θα λερωθεί η κουζίνα σας], τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο τρυπητό μπολ και τους τρίβετε μεταξύ τους δυνατά. Με το ένα σας δάχτυλο τους βγάζετε τα σάλια από μπροστά και τους ξεπλένεται καλά- καλά. Τους αφήνετε στο τρυπητό μέχρι να στεγνώσουν και να κρυώσουν.

Έχετε έτοιμα σακουλάκια και βάζετε μέσα την ποσότητα που θα χρειαστείτε σε κάθε σας φαγητό,τα κλείνετε καλά και τα τοποθετείτε στην κατάψυξη μέχρι να τα χρειαστείτε για το φαγητό σας. Τα σαλιγκάρια μπορείτε σε αυτή τη φάση να τους κάνετε μπουμπουριστούς, με κολοκύθια και πατάτες, σαλιγκάρια μπλουμ, με ρύζι, με δροσερά φασολάκια και πάρα πολλές άλλες συνταγές που σιγά- σιγά θα σας τις γράψω.

 

Πάρτε δύναμη και αρχίστε την δουλειά, δεν θα χάσετε θα είναι εύκολα μετά όλα στο φαγητό που θα επιλέξετε.



Καλά να περάσετε και καλή σας όρεξη.



Μαριλένα

12 σχόλια:

  1. Εγω βαζω και λιγο ξυδι στο βραστο νερο και δεν μενει ιχνος σαλιου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ποσο μπορουν να μεινουν καθαρισμενοι στην καταψυξη?χαλανε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ που με ακολουθείτε στην κουζίνα μου!

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστω απο καρδιας με εσωσες γιατι μου εφεραν 3'5 κιλα απο την πανεμορφη κρητη και εκανα ωρες να τα ετοιμασω και δεν ηξερα αν μπορω να φυλαξω για αλλες φορες στη καταψυξη.ευχαριτω πολυ.

      Διαγραφή
    3. Σε ευχαριστώ που με ακολουθείς στην κουζίνα μου, θα δεις που έτσι θα έχεις για όλο το χρόνο το μεζεδάκι σου!

      Διαγραφή
  4. Μαριλενα μου χιλια ευχαριστω να εισαι καλα και εγω ετσι τους φτιαχνω μονο που βαζω και ξυδι ξαφριζοντε και πιο καλα 8 κιλα εβρασα τους καθαρισα και περιμενω να κριοσουνε να τους βαλω στο ψυχτη !! καλη συνεχεια σε οτι κανης την αγαπη μας και τα φιλια μαςςς ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ που με ακολουθείς στην κουζίνα μου! Μπράβο κουράγιο οκτώ κιλά! Καλή συνέχεια!!

      Διαγραφή
    2. Έχει κάνει η γυναίκα μου τα σαλιγκάρια στιφάδο πόσες μέρες μπορεί να μείνει στο ψυγείο γιατί τα τρώμε εγώ και η νύφη μου και έχει κάνει πολλά

      Διαγραφή