CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Τσιπούρες γεμιστές







Υλικά:


  • 4 τσιπούρες [να τις έχετε καθαρίσει χωρίς να σκίσετε την κοιλιά τους]
  • 1 καρότο [το καθαρίζετε και το κόβετε στα 4 κατά μήκος, σε δάχτυλα]
  • 1 ντομάτα [κομμένη στα 4 κομμάτια]
  • 1 πατάτα [κομμένη σε 4 δάχτυλα]
  • 2 λεμόνια [ο χυμός τους]
  • αλάτι 


Εκτέλεση:


Αφού έχουμε καθαρίσει και πλύνει τις τσιπούρες παίρνουμε ένα ταψί και κόβουμε την λαδόκολλα [την μετράμε ώστε να μπορεί να τυλιχτεί ολόκληρη]. Παίρνουμε μια-μια την τσιπούρα την αλατίζουμε καλά και βάζουμε στην κοιλιά της κάθε τσιπούρας από ένα κομμάτι από τα παραπάνω λαχανικά [καρότο, ντομάτα, πατάτα] που έχουμε κόψει και αλατίσει.




Όταν είναι έτοιμες όλες οι τσιπούρες τυλίγουμε την κάθε μια χωριστά και βάζουμε την μια κοντά στην άλλη, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες. Εάν οι τσιπούρες σας είναι μικρές, να τις τυλίξετε 2–2 μαζί, αρκεί να κόψετε την λαδόκολλα μεγαλύτερη. Έχετε προθερμάνει τον φούρνο σας στους 220 βαθμούς και τις ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου. Τις βγάζουμε από τον φούρνο τις τοποθετούμε μια–μια σε κάθε πιάτο. Ανοίγουμε το χαρτί από πάνω, ρίχνουμε όσο λεμόνι θέλει ο κάθε ένας και την
τρώμε με πατάτες τηγανητές και μία σαλάτα.


Καλή σας όρεξη!


                                                                                                                              Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου