CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Φρικασέ κατσικάκι....

Πάντα ...όταν...θέλω...μπορώ...τις Κυριακές και κάνω κάποιο φαγητό που να θέλει περισσότερη ώρα από τα άλλα φαγητά!!..Δεν είναι δύσκολο φαγητό,δεν είναι γρήγορο αλλά αν θέλεις το κάνεις σε 1 ωρίτσα!!...και είναι τόσο μα τόσο νόστιμο!!..
Σας αρέσει το μαρούλι;...το κατσικάκι;..τότε πάμε όμορφη παρεούλα μου να κάνουμε στην κουζίνα μου το φρικασέ μου!!...Πλένουμε τα λαχανικά μας...και το κρέας μας και καθόμαστε για λίγο καφεδάκι...η συνέχεια;...διαβάστε την παρακάτω!!..



Υλικά:
  • 1 και 1/2 κιλό κατσικάκι κομμένο σε μερίδες
  • 3 μαρούλια κομμένα
  • 1 ματσάκι δροσερά κρεμμύδια, κομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλυτζάνι του καφέ λάδι
  • 2 λεμόνια , ο χυμός τους
  • 2 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε το κρέας μας, τα μαρούλια μας, τα κρεμμύδια μας, τον άνηθο και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε μέσα το λάδι, τα κρεμμύδια μας και μόλις κάψει λίγο βάζουμε και το κρέας μας, το ανακατεύουμε 1-2 φορές και το ψήνουμε, βάζοντας λίγο νεράκι μέσα.
Αφού μισοψηθεί το κρέας, έχουμε κόψει όλα μας τα λαχανικά και τα ρίχνουμε μέσα μαζί με τον άνηθο, τα ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το αλάτι, όσο θέλουμε, κι ελάχιστο πιπέρι, το υπόλοιπο το βάζουμε όταν ψηθεί εντελώς το φαγητό μας, σας το λέω αυτό πολλές φορές για να μένει το άρωμά του.


Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 2 αυγά και έχουμε έτοιμο και το χυμό από τα 2 λεμόνια, αφού χτυπήσουμε τα αυγά καλά-καλά, βάζουμε και όσο χυμό λεμονιού θέλουμε  και το αφήνουμε στην άκρη.
Βγάζουμε την κατσαρόλα μας από τη φωτιά και δοκιμάζουμε το κρέας μας αν είναι ψημένο και τα λαχανικά μας, αφού είναι όλα εντάξει παίρνουμε σιγά-σιγά και λίγο-λίγο από το ζουμί του φαγητού μας και κάνουμε το αυγολέμονο μας, το σουρώνουμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας, δοκιμάζουμε στο αλάτι, ρίχνουμε τώρα το υπόλοιπο φρεσκο-τριμμένο πιπέρι μας και το σερβίρουμε!...και μην ξεχνάτε το φαγητό αυτό θέλει μπόλικο ψωμί, έχει ένα ζουμί που θα σας μείνει αξέχαστο!!..αμέ..ξέρω τι σας μαγειρεύω και πάντα με πολύ-πολύ αγάπη για όλους/ες εσάς!
                                                                           Καλή σας επιτυχία και καλή σας όρεξη!
                                                                                                           Μαριλένα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου