CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2014

Πατάτες & μελιτζάνες γεμιστές με διάφορα τυριά και...

Δεν ήξερα τι να μαγειρέψω σήμερα και από δω και από εκεί τους ρωτάω :
-Τι θέλετε σήμερα να φάμε;
Απάντηση;....πολλές...
-Μη μου πείτε μακαρόνια, γιατί θα πάθω...τους λέω!
-Μαμάααα....μακαρόνια και τα παιδιά και ο άντρας μου!!
Παναγία μου λέω σώσε με...όσο δεν τα θέλω τόσο μου τα ζητάνε!!
-Να κάνω κάτι που δεν το έχω κάνει, μόνο μια φορά;
-Ναι ...όχι όμως κρέας
-Εντάξει αγαπημένοι μου <3 !
Και να λοιπόν τι τους μαγείρεψα.... εάν και εσείς θέλετε ακολουθείστε με στην κουζίνα μου!!


Υλικά:
  • 8 πατάτες, τις πλένω καλά-καλά
  • 200 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 200 γραμμάρια φέτα
  • 150 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο (κρατάτε 2 κουταλιές της σούπας χωριστά)
  • 150 γραμμάρια Gouda (κρατάτε 2 κουταλιές της σούπας μαζί με το άλλο τυρί)
  • 1 λαδόκολλα 
  • αλάτι
  • πιπέρι


Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνω μπόλικο αλάτι και το γεμίζω νερό, βάζω μέσα τις πλυμένες πατάτες και τις βράζω. Αφού βράσουν καλά τις τρυπάω σε μία άκρη με ένα πιρούνι για να δούμε αν είναι βρασμένες, προσοχή μην τις βράσετε πολύ!! Τις ανοίγετε με προσοχή με ένα μικρό κουταλάκι του γλυκού σαν βαρκούλες και τις αφήνετε στην άκρη. Παίρνετε ένα τηγάνι και βάζετε μέσα το ψιλοκομμένο μπέικον, εάν έχει πολύ λίπος δεν βάζετε λάδι, εάν δεν έχει βάζετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι και τα ανακατεύετε καλά-καλά, για 5-6 λεπτά, μετά ρίχνετε μέσα και τα κομμένα μανιτάρια, τα κομμάτια από τις βρασμένες πατάτες που έχετε κρατήσει, τα σοτάρετε για λίγο, μέχρι να ψηθούν περίπου 10 λεπτά. Βγάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνετε τη φέτα κομμένη με το χέρι σας και τα τυριά και ανακατεύετε καλά καλά, ρίχνετε και τον φρέσκο μαϊντανό και αρχίζετε να γεμίζετε τις πατάτες! Αφού τις έχετε γεμίσει βάζετε τη λαδόκολλα σε ταψί και τις τοποθετείτε επάνω στη σειρά, ρίχνετε από πάνω λίγο τυρί τριμμένο που θα έχετε κρατήσει, σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς και στο grill τα βάζετε για 15-20 λεπτά, να πάρουν χρώμα και τα σερβίρετε ζεστά.
Μπορείτε να τα σερβίρετε : σκέτα, με μπιφτέκια, με σνίτσελ, με μπριζόλες κάντε και μια σαλάτα.
                                                                                              Καλή σας όρεξη!
                                                                                                  Μαριλένα


*Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τις μελιτζάνες, είναι ίδια η διαδικασία, μόνο που τις μελιτζάνες δεν τις βράζετε αλλά τις αδειάζετε και τις περνάτε από το τηγάνι όπως τα γεμιστά παπουτσάκια.
Η γέμιση είναι η ίδια...δείτε τις φωτογραφίες !!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου