CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Εύκολη συνταγή με φράουλες και κονιάκ

Φράουλες, φράουλες τι χρώμα Θεέ μου, τι άρωμα που έχουν αυτά τα φρούτα που τα λένε φράουλες αλήθεια. Το τι μπορούμε να κάνουμε είναι το κάτι άλλο, σε σαλάτες;(σας έχω δώσει τέτοια συνταγή), σε φαγητά; Σε εκατοντάδες γλυκά και...και... Εγώ τώρα θα σας δώσω μία συνταγή που θα την κάνετε παρέα με τα παιδάκια σας ή ακόμα και μόνοι σας ή;;;...βάλτε τους άντρες σας ή τα αγόρια σας τέλος πάντων και θα δείτε, στο τσακ - μπάμ.. Πάμε, όχι άλλα λόγια, γιατί νομίζω ότι σας κούρασα αρκετά..




Υλικά:
  • 2 κεσεδάκια φράουλες
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 3-5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 100 γραμμάρια αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά-καλά τις φράουλες, τις κόβουμε στα δυο εάν είναι μικρές ή στα 4 εάν είναι μεγάλες (εγώ παίρνω τις πιο μικρές, λόγω των φαρμάκων που βάζουν). Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη και το κονιάκ, τις ανακατεύουμε καλά, με προσοχή όμως για να μην μας ζουλιχτούν. Τέλος, βάζουμε και τα κομμένα ασπρισμένα αμύγδαλα.
Τις βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.
Συνήθως το σερβίρω με παγωτό, με κέικ και το ρίχνω από πάνω, δηλαδή κάτι σαν σάλτσα.

Καλή σας όρεξη!

                                                                                                           Μαριλένα

1 σχόλιο: