CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Τηγανίτες με σπανάκι τυρί και κουρκούτι μυρωδάτες (της Βαγγελίτσας μου)

Όταν ήταν παιδάκι η πεθερά μου, θυμάται ότι η μαμά της τους έκανε τηγανίτες με διάφορα χόρτα όπως το σπανάκι και με διάφορα μυρωδικά μέσα και μου λέει, βρε Μαριλένα δεν κάνουμε αυτή τη συνταγή που είναι εύκολη, νόστιμη, θρεπτική για μικρούς και μεγάλους;
ΕΕΕΕ....τι θέλετε να της κάνω; Nα της χαλάσω χατήρι;
Άντε, της λέω Βαγγελίτσα μου, πάμε να την κάνουμε! Σας λέω φίλοι μου, ότι τους φάγαμε στο τσακ-μπάμ, πολύ νόστιμοι! Εάν και εσείς θέλετε να γευτείτε αυτές τις μυρωδάτες τηγανίτες, μην αργείτε, κάντε τις και πείτε μου τη γνώμη σας.


Υλικά:

  • 1 κιλό σπανάκι
  • 2 δροσερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού τυριά διάφορα τριμμένα
  • 2-3 κλαδιά άνηθος δροσερός ψιλοκομμένος
  • 1-2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ποτήρι νερό χλιαρό
  • 1/2 κουταλάκι του καφέ αλάτι και λίγο πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι για το τηγάνισμα















Εκτέλεση:

Πλένουμε το σπανάκι, τα κρεμμύδια και τον άνηθο, τα κόβουμε, παίρνουμε μια κατσαρόλα και βάζουμε μέσα το λάδι, τα κρεμμύδια και αρχίζουμε να ανακατεύουμε καλά για 5-6 λεπτά. Τώρα ρίχνουμε μέσα και τον άνηθο, το σπανάκι και λίγο αλάτι. Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να ψηθούν καλά, εάν χρειαστεί βάζουμε λίγο νερό ζεστό για να το βοηθήσουμε να ψηθεί γρήγορα (ελάχιστο νερό).
Αφού έχουν ψηθεί καλά, θα πάρουμε μια λεκάνη και θα ρίξουμε μέσα το αλάτι,το μισό αλεύρι και το μισό περίπου χλιαρό νερό και θα αρχίσουμε να τα ανακατεύουμε καλά. Μετά ρίχνουμε τα διάφορα τριμμένα τυριά, ανακατεύουμε, στο τέλος βάζουμε και τα ψημένα χόρτα, λίγο πιπέρι καλό ανακάτεμα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 15 λεπτά περίπου. Πρέπει να κάνουμε ένα χυλό όχι αραιό, να είναι πηχτός ώστε να μπορούμε να τον πιάνουμε με το κουτάλι μας και να ψήνετε καλά,να μη μας διαλύει.
Εδώ θέλω να σας πω ότι: ίσως να μην χρησιμοποιήσετε όλο το νερό και το αλεύρι, πρέπει να είναι ο χυλός πηχτός. Βλέπετε τις φωτογραφίες μου, θα σας βοηθήσουν αρκετά πιστεύω.
Τώρα που είναι έτοιμος ο χυλός, βάλτε στο τηγάνι λάδι (όχι πολύ), να ζεσταθεί καλά και αρχίστε να ρίχνετε κουταλιά-κουταλιά μέσα, θα τους αφήσετε να ψηθούν καλά από την μία μεριά και μετά θα τους γυρίσετε και από την άλλη μεριά. Θα είναι έτοιμες όταν θα πάρουν το ξανθωπό χρώμα (δείτε τις φωτογραφίες μου), τους βάζετε σε χαρτί κουζίνας και του απολαμβάνετε με την παρέα σας, είτε ζεστές είτε κρύες.
Καλή σας όρεξη και στην υγειά σας με μία παγωμένη ρακή.


                                                                         Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου