CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Μπακαλιάρος παστός στο τηγάνι με κουρκούτι νόστιμος-γρήγορος





Μπακαλιάρος..Δεν το τρώμε μόνο τον Μάρτιο αλλά όποτε θέλουμε.Είναι ένα νόστιμο,γρήγορο,εύκολο φαγητό για μικρούς και μεγάλους.Ελάτε να πεταχτούμε μαζί μέχρι την κουζίνα μου και θα φτιάξουμε εκτός τον μπακαλιάρο και σκορδαλιά φυσικά..Πάμε...πάμε!

Υλικά:

  • 1 κομμάτι μπακαλιάρο, τον κόβετε σε μικρά κομμάτια
  • 2 λεμόνια
  • λάδι μπόλικο για το τηγάνι
  • πιπέρι 


για το κουρκούτι:
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι απλό
  • 1 φλιτζάνι μπύρα beer


Εκτέλεση:

Από το προηγούμενο πρωί τον έχουμε κάνει κομμάτια και τον βάζουμε σε μπόλικο νερό, θέλει συχνό άλλαγμα το νερό του για να μπορείτε να τον ψήσετε και να τον φάτε την άλλη μέρα.
Όταν έρθει η ώρα να τον ψήσετε, τον σκουπίζετε καλά-καλά με χαρτί κουζίνας και τον αφήνετε στην άκρη. Τώρα φτιάχνετε το κουρκούτι, σε ένα μπολ βάζετε μέσα το αλεύρι με την μπύρα (beer) και κάνετε ένα χυλό. Βάζετε σε ένα τηγάνι μπόλικο λάδι να κάψει, περνάτε ένα-ένα τα κομμάτια του μπακαλιάρου από το κουρκούτι και τον ρίχνετε στο λάδι μέσα. Πρώτα όμως τινάζετε λίγο το κάθε κομμάτι για να φύγει από πάνω του ο περίσσιος χυλός.Αφήνετε να πάρει χρυσαφί χρώμα και τον ανακατεύετε. Όταν είναι έτοιμος τον βγάζετε και τον βάζετε σε χαρτί κουζίνας, από πάνω του ρίχνετε το λεμόνι και τον σερβίρετε με την σκορδαλιά που σας έχω δώσει τη συνταγή και πατάτες τηγανητές. Φτιάξετε  μία σαλάτα που σας αρέσει και σερβίρετε αφού του ρίξετε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή σας όρεξη με ένα καλό κρασάκι.

                                                                             Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου