CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Φρικασέ με κατσικάκι και άγρια χόρτα - ασκολύμπροι


Φρικασέ ένα από τα καλύτερα φαγητά της μεσογείου. Πολύ νόστιμο και γίνετε με πολλούς τρόπους και με πολλών ειδών χόρτα και κρέατα. Εγώ εδώ θα σας το κάνω με κατσικάκι και με χόρτα που βρήκα την Κυριακή μαζί με τις φίλες μου Μαρία και Τζένη από το βουνό τα μαζέψαμε!



Υλικά: 
  • 1 κιλό κατσικάκι (να σας το κόψει σε μερίδες)
  • 3 λεμόνια (τον χυμό τους)
  • 1 ματσάκι κρεμμύδια δροσερά (γίνετε και με ξερά κρεμμύδια 2 μέτρια)
  • 1 κιλό χόρτα ασκολύμπροι (καθαρισμένα, πλυμένα με τον τρόπο που σας έχω πει)
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 ποτήρι του κρασιού λάδι
  • 2 αυγά


Εκτέλεση:
Αφού πλύνομε όλα τα υλικά μας καλά, χόρτα και κρέας, θα πάρουμε μια μεγάλη κατσαρόλα,θα βάλουμε το λάδι, τα ψιλοκομμένα μας κρεμμύδια, το κρέας και τα ανακατεύουμε καλά να πάρει λίγο χρώμα, τώρα ρίχνουμε ζεστό νερό να τα σκεπάζει και τ' αφήνουμε να μισοψηθούν. Τώρα που το κρέας μας είναι μισοψημένο θα ρίξουμε μέσα και τα χόρτα μας, το αλάτι, λίγο πιπέρι και ζεστό νερό για να ψηθούν καλά, τα χόρτα με το κρέας και στο τέλος να έχει μείνει και το απαιτούμενο ζουμί για να κάνουμε το αυγολέμονο μας.
Παίρνουμε ένα μπολ και χτυπάμε τα αυγά με το χυμό από τα λεμόνια (εδώ θα πρέπει να προσέξετε με το λεμόνι ίσως εσείς θέλετε λιγότερο από ότι βάζω εγώ) σιγά-σιγά ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις για να μην μας κόψει το αυγολέμονο. Το σουρώνομαι και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα μας, ρίχνουμε τώρα και το πιπέρι και έτοιμο για να το σερβίρουμε στα πιάτα μας με μπόλικο φρέσκο ψωμί.

                                                                  Καλή σας όρεξη.
                                                                        Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου