CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Σκορδαλιά με λεμόνι, εύκολη-νόστιμη

Έρχεται η 25η Μαρτίου....γιορτάζουν η Ευαγγελία, ο Βαγγέλης, φυσικά και η κόρη μου και της εύχομαι χρόνια πολλά και καλά. Σήμερα, λοιπόν, θα σας δώσω τη συνταγή για μία εύκολη, νόστιμη σκορδαλιά. Οι περισσότεροι αυτή τη μέρα κάνουμε σκορδαλιά με μπακαλιάρο είναι δυνατόν λοιπόν να σας αφήσω χωρίς τη συνταγή μου;...Αυτή τη συνταγή την κάνουν σχεδόν όλοι με τον ίδιο τρόπο, εεε...τι να αλλάξω εγώ, τα ίδια θα σας γράψω και εγώ....





Υλικά:

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 ποτήρι χυμό λεμονιού
  • 1 ποτήρι λάδι δυνατό
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζω τις πατάτες με μπόλικο νερό (εγώ για ευκολία τις καθαρίζω και τις κόβω στα δύο), μέχρι να μαλακώσουν. Εν τω μεταξύ στο γουδί ή στο μπλέντερ βάζω το καθαρισμένο σκόρδο μαζί με λίγο αλάτι και το πολτοποιώ καλά να γίνει μία κρέμα.
Τώρα με ένα πιρούνι μαλακώνω καλά τις πατάτες (που έχουν βράσει περίπου 25 λεπτά) και αρχίζω: σε ένα μπολ βάζω τις πατάτες και το πολτοποιημένο σκόρδο, λίγο λάδι (1 κουταλιά της σούπας), την ίδια ποσότητα χυμό από λεμόνι, ανακατεύω καλά-καλά μέχρι να γίνει μία κρέμα σαν αλοιφή. Έτοιμη να την σερβίρετε σε μπολ, και μερικές ελίτσες της αρεσκείας σας και λίγο πιπέρι για άρωμα.
Εδώ θέλω να σας πω για την ποσότητα του λαδιού και του χυμού από το λεμόνι, ίσως να μην σας χρειαστεί όλη η ποσότητα, γούστα είναι αυτά, όπως και η ποσότητα του σκόρδου ίσως εσείς να θέλετε περισσότερες σκελίδες σκόρδου.
Με τον μπακαλιάρο σας και αυτή την εύκολη και νόστιμη σκορδαλιά θα φάτε μιά χαρά, μην ξεχνάτε το ψωμάκι σας.
Καλή σας όρεξη και χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες που γιορτάζουν την 25η Μαρτίου.

                                                                                                 Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου