CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013

Μελιτζάνες φούρνου με φέτα, νόστιμες και εύκολες

Μελιτζάνες τί χρώμα και τί γεύση που έχουν και πόσες πολλές συνταγές μπορείτε να κάνετε δεν μπορείτε να φανταστείτε. Εγώ εδώ θα σας δώσω μία εύκολη συνταγή με μελιτζάνες στο φούρνο, που τις τρώτε και θα δείτε πως μπορούμε να αφήσουμε τις γεύσεις τους να κατεβαίνουν στον ουρανίσκο μας και να λέμε, τί γεύση Θεέ μου.
Γίνονται και νηστίσιμες, αν δεν προσθέσετε την φέτα μέσα. Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε και πατάτες, μόνο που εδώ θα το ψήσετε λίγο περισσότερο το φαγητό σας.
Θέλετε να την κάνουμε και να την δοκιμάσετε;...Πάμε, γίνεται γρήγορα, κάντε και ένα καφεδάκι να τον πίνετε γιατί θα μπει στον φούρνο και θα κάθεστε....


Υλικά: 
  • 1 κιλό μελιτζάνες
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο δυνατό
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας
  • 3-4 ντομάτες τριμμένες ή κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 3 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα τους
  • 250 γραμμάρια φέτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια (κύβους)
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • αλάτι, πιπέρι
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα


Εκτέλεση:

Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια, τις ρίχνουμε αμέσως στο ταψί μας και ανάβουμε τον φούρνο μας στους 220 βαθμούς. Ρίχνουμε στις μελιτζάνες το αλάτι, το πιπέρι, το λάδι, το κρεμμύδι,τις κομμένες ντομάτες, τα σκόρδα και στο τέλος το λάδι, ανακατέψτε τις καλά, βάλτε 1/2 φλιτζανάκι του καφέ νερό διαλύστε τον πελτέ, από πάνω βάλτε το βούτυρο και στον προθερμασμένο φούρνο αμέσως για 45 λεπτά.
Στα 45 λεπτά βγάλτε το ταψί σας, ανακατέψτε καλά και ρίχνατε από πάνω την κομμένη φέτα. Βλέπετε μήπως και θέλει νερό, εάν όχι το αφήνουμε για 20 λεπτά να πάρει χρώμα η φέτα. Τις σερβίρετε με τον μαϊντανό και εάν δεν βαριέστε κάντε και καμιά πατάτα τηγανητή, πηγαίνει πολύ με τις μελιτζάνες και κρασάκι μην ξεχάσετε, το φαγητό το σηκώνει και πολύ μάλιστα.
Καλή σας όρεξη.

                                                                                            Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου