CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Κουλουράκια με άρωμα πορτοκαλιού και κανέλας, νηστίσιμα

Νηστεύουμε;; Ή μόνο το λέμε και δεν το κρατάμε; Όμως υπάρχει κόσμος αρκετός που το κρατάει για 40 μέρες, εεε... για αυτούς τους φίλους μου θα σας γράψω σήμερα μια νηστίσιμη συνταγή, εύκολη και νόστιμη με άρωμα πορτοκαλιού και κανέλας.
Αυτά τα κουλουράκια τα έκανε η φίλη μου η Χριστίνα προχθές στο Σκοτεινό, είναι ένα χωριό έξω από το Ηράκλειο, τα δοκίμασα και ήταν καταπληκτικά με τον καφέ μας. Μπράβο Χριστίνα, γεια στα χέρια σου. Τη ρώτησα και μου είπε ότι της την έδωσαν, μας δίνει τη συνταγή για να τα κάνουμε όλοι στην παρέα μας που μαγειρεύουμε μαζί.



Υλικά: 

  • 110 γραμμάρια λάδι
  • 140 γραμμάρια ζάχαρη άχνη 
  • 120 γραμμάρια χυμό πορτοκαλιού 
  • 420 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του καφέ σόδα
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα από πορτοκάλι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση: 

Παίρνουμε μία λεκάνη και ρίχνουμε μέσα το λάδι, το ξύσμα του πορτοκαλιού και το χυμό του, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Τώρα θα προσθέσουμε μέσα στο αλεύρι το μπέικιν-πάουντερ με τη σόδα και θα τα ρίξουμε και αυτά μέσα συνεχίζοντας το ανακάτεμα μας. Βάζουμε το μείγμα μας στο ψυγείο για κανένα 20 λεπτό. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς και βάζουμε μία λαδόκολλα επάνω στο ταψί. Πλάθουμε μικρά κουλουράκια και θα τα ψήσουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 25 λεπτά.
Αφού κρυώσουν τα βάζουμε στην πιατέλα μας και τα σερβίρουμε για μας τους μεγάλους με καφέ και στα παιδιά με γάλα και στο σακουλάκι για το γραφείο ή το σχολείο τους.
Τώρα εάν σας αρέσει και η κανέλα θα χωρίσετε το ζυμάρι σας στα δυο και στο ένα θα βάλετε το ξύσμα πορτοκαλιού και στο άλλο μισό ζυμάρι θα βάλετε 1/2 κουταλάκι του καφέ κανέλα.
Βλέπετε; Θα κάνετε δυο διαφορετικά είδη κουλουράκια με ένα ζυμάρι.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας όρεξη.

                                                                              Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου