CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Βασιλόπιτα....... Η αγαπημένη της Λίας και της Πάμελας


Χρόνια πολλά σε όλους σας ,σε όλους εσάς που με αγαπήσατε, που συνεχίζετε να με αγαπάτε, που με διαβάσατε και που συνεχίζετε να με διαβάζετε, που μαγειρέψατε και που μαγειρεύετε μαζί μου και που ελπίζω να συνεχίζετε να μαγειρεύετε και να μείνετε ικανοποιημένοι με τις συνταγές μου, γιαυτό και εγώ για όλους εσάς από όλα τα μέρη του κόσμου που βλέπω ότι με διαβάζετε, Ελλάδα, Γερμανία, Αμερική, Ολλανδία, Αυστραλία, Δανία, Ουκρανία, Κίνα, Βέλγιο, Λονδίνο και πολλά άλλα μέρη σας ευχαριστώ από την ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ μέσα και σας έκανα μια βασιλόπιτα απλή και που την κάνω πάντα στις κόρες μου χωρίς να έχω πρόβλημα αν θα γίνει καλή. Γιατί αναρωτιέστε;;;;Εεεε..Μα είναι απλό, τους κάνω πάντα το αγαπημένο τους κέικ ρίχνω μέσα και μερικά ολόκληρα μπισκότα από τα αγαπημένα τους, σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο βάζω ένα νόμισμα και πάει αυτό ήταν.
Δεν πετάγεται ποτέ ούτε ένα κομμάτι, διότι είναι το αγαπημένο τους και ποιος δεν τρώει ένα σοκολατένιο κέικ;;
Εσείς μπορείτε να κάνετε το δικό σας αγαπημένο γλυκό και θα προσθέσετε το νόμισμα σας, θα την φτιάξετε με άχνη ζάχαρη από πάνω και με διάφορα όμορφα λουλουδάκια που θα βρείτε στον κήπο σας και θα δείτε που όλοι θα την λατρέψουν τη βασιλόπιτα σας, δοκιμάστε το για φέτος και γράψτε μου τι έγινε;;;


Υλικά:

  • 260 γραμμάρια βιτάμ
  • 420 γραμμάρια ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζάνα γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι χυμός από πορτοκάλι
  • 1 πορτοκάλι το ξύσμα του
  • 4 κουταλιές κακάο( εάν το θέλετε σοκολατένιο, αλλιώς δεν το βάζετε)
  • 2 βανίλιες
  • 460 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 10 μπισκότα που αρέσουν σε εσάς ή στα παιδιά σας



Εκτέλεση:

Λοιπόν, βάζετε όπως σας έχω γράψει τα υλικά στη σειρά και τα χτυπάτε σιγά-σιγά στο μίξερ σας (βάζοντας πρώτα το βιτάμ μετά τη ζάχαρη, τα αυγά και πάει λέγοντας), βλέπετε δεν είναι καθόλου δύσκολο.
Τώρα αφού βουτυρώσετε καλά τη φόρμα σας θα ρίξετε τη μισή δόση μέσα όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες μου , θα ρίξετε μέσα γύρω-γύρω τα ολόκληρα μπισκότα, το νόμισμα που θα έχετε τυλίξει σε αλουμινόχαρτο και από πάνω θα βάλετε και την υπόλοιπη δόση του γλυκού. Έχετε προθερμάνει τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς και την ψήνετε για 50-60 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμη την αφήνετε να κρυώσει λίγο, την βγάζετε από την φόρμα με προσοχή και της ρίχνετε από πάνω λίγο άχνη ζάχαρη, δροσερά λουλουδάκια από τον κήπο σας και καλή σας Χρονιά σε εσας και σε όσους αγαπάτε.

Καλή χρονιά σας εύχομαι από καρδιάς.

Μαριλένα



4 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία η σοκολατένια βασιλόπιτά σου! Την αποθηκεύω για μελλοντική χρήση!
    Φιλιά και καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να είσαι καλά φίλη μου και καλή χρονιά με υγεία.
    Μαριλένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια πολλά, Μαριλένα! Σχετικά με αυτό που με ρώτησες το επόμενο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιανουαρίου ώρα 6 μμ στο κτίριο της ΧΕΝ Κομοτηνής(Σαμοθράκης 14)! Θα χαρώ να σε δω!
    Όσο για τη βασιλόπιτα , πολύ χρήσιμη η πρότασή σου,σε μας συνήθως μένει η βασιλόπιτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχ...βρε Δέσποινα εγώ είμαι στη Κρήτη (Ηράκλειο),νόμιζα ότι είναι κάπου εδώ,κρίμα,εάν όμως κάνεις κάτι στη Κρήτη στείλε μου κάποιο μήνυμα και θα είμαι εκεί σίγουρα.Σου εύχομαι καλή Χρονιά και υγεία πάνω από όλα.
    Σε χαιρετώ Μαριλένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή