CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Ρολάκια με μπέικον-τυρί-ζαμπόν

Κάτι νόστιμο και γρήγορο για την οικογένειά μας αυτές τις κρύες μέρες του Χειμώνα, κάντε τα παρέα με τα παιδιά σας και να δείτε πως θα τους αρέσει και θα σας το ζητήσουν να το ξαναφτιάξετε μαζί τους. Καλή επιτυχία.


Υλικά:

  • 1 κουτί σφολιάτα
  • 10 φέτες ζαμπόν
  • 10-12 φέτες τυρί
  • 10 φέτες μπέικον
  • 100 γραμμάρια σησάμι
  • 100 γραμμάρια τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι)
  • 2 λαδόκολλες

Εκτέλεση:

Έχουμε βγάλει τη σφολιάτα μας από το ψυγείο για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και για να μπορούμε να την απλώσουμε στο ταψί μας και να μπορούμε να την κάνουμε ρολό. Σε ένα ταψί βάζουμε τη μια λαδόκολλα, απλώνουμε το ένα κομμάτι σφολιάτα και στρώνουμε πρώτα τις φέτες από τυρί και μετά βάζουμε το μπέικον . Αρχίζουμε να το κάνουμε ρολό μέχρι τέλος, δηλ. στο σημείο που τελειώνει η σφολιάτα μας. Για να μην μας ανοίξει βάζουμε λίγο νερό στο δάχτυλο μας και το κλείνουμε. Τώρα στο άλλο κομμάτι την σφολιάτα την κάνουμε με τον ίδιο τρόπο αλλά με το ζαμπόν, το κάνουμε και αυτό ρολό. Στο ένα ρολό βάζουμε το τυρί το ξυσμένο και το περνάμε γύρω- γύρω και στο άλλο ρολό το περνάμε με το σησάμι, τα αφήνουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά περίπου και μετά τα κόβουμε σε φέτες περίπου όσο έχει το πάχος του δαχτύλου μας και τα τοποθετούμε στο ταψί μας στη σειρά, να έχουν μεταξύ τους μια απόσταση γιατί φουσκώνουν και θα κολλήσουν μεταξύ τους.
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς και τα βάζουμε μέσα μέχρι να πάρουν χρώμα, περίπου 25-30 λεπτά, βέβαια είναι ανάλογα με το πάχος που τα έχετε κόψει. Εδώ θα σας ΥΠΕΝΘΥΜΊΣΩ όταν ψήνετε σφολιάτα ο φούρνος πρέπει πάντα να είναι προθερμασμένος, αλλιώς η σφολιάτα σας θα ''αρρωστήσει'', τα προσφέρετε ζεστά και είναι πεντανόστιμα. Με ένα σμπάρο δυο διαφορετικές γεύσεις. Με ένα ποτό συντροφιά σας είναι ό,τι πρέπει.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΤΗΡΉΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΆΨΥΞΗ ΤΑ ΡΟΛΑ ΣΑΣ:

Όταν τα κάνετε ρολό και τα κόψετε τα βάζετε σε ένα μπολ, τα βγάζετε 1 ώρα πριν τα χρησιμοποιήσετε, στο σημείο αυτό που είναι τα διατηρείτε για 6 μήνες περίπου στο ψυγείο σας.
Καλή σας επιτυχία σε σας και στα παιδιά σας και καλή σας όρεξη.

                                                                                                                 Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου