CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012

Κεφτεδάκια


Υλικά:

  • 3/4 του κιλού κιμάς μοσχαρίσιος [ εάν θέλετε βάλτε τα 200 γραμμάρια χοιρινό κιμά ]
  • 1 αυγό ολόκληρο
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια [ τριμμένα ]
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 3 φέτες ψωμί βρεγμένο και καλά στημένο
  • 1 μικρή ντομάτα τριμμένη
  • 1/2 της κούπας τριμμένη φρυγανιά
  • αλάτι πιπέρι ρίγανη
  • λάδι  [λάδι για το μείγμα και χωριστά λάδι για το τηγάνι ]

Εκτέλεση:


Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά - καλά με το χέρι μας μέχρι να έχουν ανακατευθεί όλα τα υλικά ομοιόμορφα.Τα τοποθετούμε μέσα στο ψυγείο και τα αφήνουμε για περίπου 1 ώρα, τα κάνουμε μπαλίτσες και τα αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε το λάδι στη φωτιά, αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια μας και αρχίζουμε να τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά.Όταν τα βγάζουμε τα τοποθετούμε επάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι.Τα σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες και σαλάτα.
                             
 Καλή σας όρεξη.
                                                                             Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου